Подгответе се за лятото с тези бързи и ефективни упражнения за плосък корем

15 минути дневно са достатъчни, за да стопите упоритите мазнини
Подгответе се за лятото с тези бързи и ефективни упражнения за плосък корем

Мечтаете за плосък и стегнат корем?! Упражненията, които следват ще ви помогнат да сбъднете желанието си. Лесни и ефективни, всички те могат да бъдат осъществени в рамките на 15 минути. 

Редовните упражнения ще доведат до по-бързи резултати. 

1.Коремно дишане
Вдъхновено от йога асаните, това упражнение е много лесно за осъществяване, а резултатите са бързи и трайни. В изправено положение, опънете добре гръбначния стълб, сложете една от ръцете на корема и дишайте дълбоко, като при вдишване прибирате корема, а при издишване го издувате. По този начин упражнявате коремната стена, която след всяка тренировка ще бъде все по-стегната.

Това упражнение е полезно и ефективно в стресови ситуации, когато усещате силно притеснения или моментно объркване. То успокоява нервната система.

2.Люлееща се топка 
Седнете на земята, за предпочитане на фитнес постелка, със свити към гърдите крака. Хванете глезените и повдигнете стъпалата от земята. Стегнете коремната област и започнете да се люлеете напред и назад. Напрежението трябва да бъде на нивото на талията и корема. Вдишайте при търкулването назад и издишайте при връщането напред, като внимавате петите да са прибрани плътно към седалището при движението нагоре. 
Това упражнение е вдъхновено от метода "Пилатес", който също е добър избор за поддържане на стегната фигура.

3.Класическа дъска 
Докато гледате новините в хола, нищо не ви пречи да заемете тази поза и да упражните коремната област. Много е важно тялото да образува права линия, коремът да е стегнат, а ръцете успоредни и стабилни.

Задръжте колкото се може повече. Съсредоточете се върху формата, не позволявайте бедрата ви да падат надолу или седалището ви да се вдига.

4.Катерене
В същата позиция като предната (т.е. #Класическа дъска) започнете да сгъвате краката, редувайки си с леки подскоци. Гърбът ви трябва да бъде добре изправен, а коремната стена стегната.

За всяко едно от описаните упражнения е много важно регулярното и правилно дишане. В никакъв случай не задържайте дъха си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април