Разтегни локума

Защо стречингът е толкова важен?
Разтегни локума

Не, не този локум. Все пак сте в сайт за здравословен начин на живот. Не e и този, с който се олицетворява безмисленото бърборене. Нека локумът да е метафора на човешки мускул. Тогава се получава - разтегни мускула. Защо?

Защото е лято и трябва възможно по-често да се подсещаме, че през този сезон най-много си личи кой се грижи за добрата си форма. А доста професионални треньори са на мнение, че за да се чувства човек добре в тялото си, най-важно е да може да се разтяга. Ето и доказателствата за това, които може да проверите само ако достатъчно сте огъвали локума:

  1. Подобряват гъвкавостта на мускулите и увеличават обхвата на движение

  2. След тренировка, пък, спомагат тялото да се отпусне

  3. Стимулират кръвообращението, което увеличава притока на хранителни вещества до мускулите и може да стимулира растежа им

  4. Могат да облекчат болката мускулна треска

  5. Подобряват стойката на тялото

След като сте се запознали с функциите на гъвкавия локум и сте убедени, че е хубаво да бъде гъвкав, ето няколко съвета за добрия стречинг. На първо място не трябва да извършвате упражнения, които ви причиняват болка. Може да има лек дискомфорт, но не и болка. Трябва да се разтягате бавно, без да блокирате ставите, тъй като това ще доведе до допълнително ненужно натоварване. Дишането е важно – вдишване през носа и издишване през устата. И накрая, не се сравнявайте с другите, всеки има своя собствена степен на гъвкавост.

Това е едно примерно 5-минутно разтягане, което ако правите редовно ще се почувствате добре в кожата си. Ако имате по-добър и изпитан метод за локумен стречинг, споделетe го на нашата фейсбук страница.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април