Секс позите, изгарящи най-много калории

Секс позите, изгарящи най-много калории

Какъв е смисълът да ходите на фитнес или да тичате в парка, след като можете да изгаряте излишните калории по много по-приятен начин. Да, точно така, имаме предвид да правите секс, защото дори класическата мисионерска поза ще ви помогне да се избавите от поне 40 калории в минута. Не забравяйте също, че горещите целувки и дори събличането на партньора ви ще ви доближат до желаните килограми, така че в никакъв случай не пропускайте любовната игра. В тази статия ще ви представим десетте секс пози, които изгарят най-много калории, според Кама Сутра.

 

Секс поза: Ревизорът

Застанете лице в лице с партньора си и известно време се отдайте на любовната игра, за да нажежите страстите помежду ви. Следва проникването, което може да е малко по-трудно при изпълнението на тази секс поза и обикновено изисква жената да застане на пръсти или да е на токчета. Тя е подходяща за по-надарени мъже, тъй като не позволява дълбоко проникване. Когато сте изправени ще трябва да положите малко повече усилия, отколкото, когато сте в хоризонтално положение или имате някаква опора, така че със сигурност ще се разделите с доста калории.

Изгорени калории: 51 калории в минута.

Работа на мускулите: мускулите на дупето и краката.

 

Секс поза: На колене

Ще изисква известно усилие да се задържите в тази секс поза, но за сметка на това ще изгорите сериозно количество калории.

За да я изпълните застанете на колене един срещу друг, като мъжът позиционира единия си крак между краката на жената и прониква в нея. Изпълнението на тази секс поза ще позволи и на двамата партньори да се целуват и да се галят взаимно, което през цялото време ще увеличи усещането за близост.

Изгорени калории: 55 калории в минута.

Работа на мускулите: мускулите на бедрата и седалищните мускули.

 

Секс поза: Хватка

Тази секс поза ще тонизира дупето и бедрата ви и ще ви позволи да се насладите на голяма доза интимност.

Жената ляга по гръб /може да постави възглавница под ханша си, за да осигури по-добър ъгъл на проникване/, а мъжът коленичи между краката й. Тя обгръща ханша му с бедра и започва да движи своя вълнообразно - първо в едната посока, след това в другата. Секс позата позволява дълбоко проникване и стимулация на заветната G-точка.

Изгорени калории: 62 калории в минута.

Работа на мускулите: мускулите на краката, корема, дупето и ръцете.

 

Секс поза: Плуг

Отлична секс поза, която ще стимулира не само мускулите на ръцете, но и на цялото ви тяло.

Жената се подпира на лакти на ръба на леглото, а мъжът застава зад нея и повдига краката й на нивото на ханша му. Тази поза предполага едно наистина дълбоко проникване. Доста усилие се изисква от страна на мъжа, тъй като той трябва да издържи на ръце по-голямата част от теглото на половинката си.

Изгорени калории: 62 калории в минута.

Работа на мускулите: мускулите на ръцете, корема и гърба.

 

Секс поза: Делфин

Изпълнението на тази секс поза е отлична възможност да стегнете дупето си и освен това позволява стимулация на G-точката.

Жената ляга по гръб, а мъжът коленичи пред нея, повдигайки ханша й, за да проникне. Тя трябва да сгъне краката си в коленете около него и използва ръцете си за опора върху неговите бедра.

Тази атлетична секс поза гарантирано ще ви доведе до бърз оргазъм, но имайте предвид, че е трудна за изпълнение и няма да успеете да се задържите в нея дълго време.

Изгорени калории: 67 калории в минута. 

Работа на мускулите: дупе, крака и ръце.

 

Секс поза: Балансиращ акт

Е, може и да ви изглежда доста неудобна, но бъдете сигурни, че и двамата ще изгорите завидно количество калории, а усилието ще си струва и удоволствието е несравнимо.

За да я изпълни той ляга по гръб и свива коленете си, а тя кляка с гръб към него между краката му. Жената е със свити пред нея крака. Мъжът поддържа с ръце кръста на половинката си, контролирайки движенията, а ръцете на жената са свободни да даряват с ласки пениса му, тестисите или перинеума - всички те са силно ерогенни зони.

Изгорени калории: 53 калории в минута.

Работа на мускулите: мускулите на краката и корема.

 

Секс поза: Изкачване за удоволствие

Трябва да сме честни - тази секс поза е изключително трудоемка за мъжа, но пък е секси тренировка, която ще достави огромно удоволствие и на двама ви.

Той се изправя близо до ръба на леглото с гръб към него. Жената застава срещу своя партньор, а мъжът я повдига, тя обвива бедра около него и стъпва за опора върху леглото.

Изгорени калории: 67 калории в минута.

Работа на мускулите: глутеалната мускулатура, мускулите на краката, стъпалата, прасците и ръцете.

 

Секс поза: Закопчалка

Мъжът и жената застават един срещу друг близо до стена или мебел, която в един момент ще им послужи за опора. Той я повдига, а тя обхваща здраво ханша му с крака. Мъжът поддържа ханша или кръста й, за да осигури по-голяма стабилност.

 Предимството на тази секс поза е, че тя дава възможност за много дълбоко проникване, а стената зад вас ще ви позволи да си починете във всеки един момент.

Изгорени калории: 68 калории в минута.

Работа на мускулите: Външни и вътрешни бедрени мускули, ръцете и гърба.

 

Секс поза: Раменна стойка

Ако искате да се насладите на разтърсващ оргазъм и едновременно с това да тренирате цялото си тяло, тази секс поза е точно за вас. Жената ляга по гръб и повдига ханша си възможно най-високо, докато мъжът поддържа долната част на гърба й с ръце. Той коленичи пред нея и повдига краката й на своите рамене, за да проникне, докато тя използва бедрата му за опора.

Изгорени калории: 71 калории в минута.

Работа на мускулите: седалище, гръб, ръце и крака.

 

Секс поза: Мостът

Ето че стигнахме и до секс позата, която изисква изключително голяма гъвкавост и издържливост, особено от мъжа.

Той прави мост, а тя го възсяда внимателно и започва да се движи напред и назад, за да си доставят максимално удоволствие.

Тук трябва да подчертаем, че теглото и ръстът на двамата партньори трябва да са съвместими, за да се избегне рискът от травми.

Изгорени калории: 59 калории в минута.

Работа на мускулите: крака, стъпала и седалище.

 

Източник: Фрамар

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април