Тренировката на: Джейсън Стейтъм

Първи ден от едноседмичното фитнес предизвикателство за напреднали
Тренировката на: Джейсън Стейтъм

Той беше у нас миналата седмица за снимките на екшъна "Непобедимите"2. Правеше компания на звезди от ранга на Силвестър Сталоун, Брус Уилис, супергероя Чък Норис, терминатора Арнолд Шварценегер и други.

Джейсън Стейтъм обаче се оказа крайно неразговорлив - не обърна внимание на медиите, а и феновете му спазваха дистанция, благодарение на засилената охрана.

Както винаги обаче, звездата изглежда отлично. Неслучайно много жени и мъже се възхищават (а вторите, навярно, и завиждат) на добре поддържаната фигура на британския актьор, който миналия месец навърши 44 години.

Мускулестият чешит наследява интереса към бойните изкуства от баща си, а приятелят му от детските години Вини Джоунс го запалва по футбола.

Тренировката на: Джейсън Стейтъмwww.thehunkies.com Само че истинската страст на атлетичния Джейсън остава гмуркането. В продължение на 12 години той е член на британския национален отбор по гмуркане, а през 1992 г. става 12-ти на Световното първенство по гмуркане. Днес този спорт продължава да е негово хоби.

Стейтъм поддържа формата си непрекъснато, а за всяка нова роля преминава през различна седмична фитнес програма.

И въпреки че държи на имиджа си на тайнствен мачо, подготовката му не е толкова митична. Даже напротив - от днес започваме да ви представяме една от тренировъчните му схеми.

Ако някой реши да вземе пример от нея обаче, трябва да има предвид, че е само за напреднали :) Освен това тежестите, които ще цитираме, са индивидуални - това, че актьорът работи с тях, не означава, че всеки трябва да го прави.

Ден първи

Първа разгрявка – десет минути на гребен тренажор с темпо, което не надвишава 20 загребвания в минута. При тези параметри Джейсън изгребва "разстояние" от 2274 метра.

Втора разгрявка – лицеви опори, набирания на халки и клекове със собствено тегло, изпълнени в пирамидална прогресия.

Трите движения се повтарят в кръгова тренировка, като в първата серия звездата изпълнява от всяко по едно повторение и с всяка следваща добавя по още едно. Между сериите и повторенията не почива. Когато достигне до 5 повторения от всяко упражнение, продължава сериите, но намалява с по едно повторение при всяка и така, докато не стигне отново до стартовата фаза.

Същинска част – мъртва тяга. Актьорът започва тренировката с тежест, съставляваща около 35% от максимума си за едно повторение (1МП). До достигането на този максимум, повторенията, теглото и почивките са застъпени в програмата, както следва:

  • 10 х 60 (1 минута) (35% 1МП)
  • 5 х 85 (2 мин) (51% 1МП)

  • 3 х 100 (3 мин) (60% 1МП)

  • 2 х 130 (3 мин) (79% 1МП)

  • 1 х 150 (3 мин) (91% 1МП)

  • 1 х 155  (3 мин) (94% 1МП)

  • 1 х 160 (3 мин) (97% 1МП)

  • 1 х 162,5 (3 мин) (98% 1МП)

  • 1 х 165 (3 мин) (100% 1МП)

За да освободи напрежението, след изпълнението на мъртва тяга, Стейтъм подскача десет минути на батут, като прави свободни движения във въздуха. Е, как ви се струва като за начало?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май