Тренировката на: Синди Крауфорд

Супермодел на 46? О, да!
Тренировката на: Синди Крауфорд

Синди Крауфорд, една от най-известните представителки на ерата на супермоделите, е и може би най-спортната натура сред тях. Чаровната брюнетка пусна серия от видео тренировки, които вече могат да се открият и на DVD, при това с отлично качество.

Първата видео касета, създадена съвместно с персоналния й инструктор Раду Теодореску, излиза през 1992 година. След изключителния й успех, година по-късно се появява и продължение.

През 2000 г., скоро сред раждането на първото й дете, беше реализирана последната тренировка на Синди, посветена на майките и възстановяването им след края на бременността.

Никак не е случайно, че Крауфорд е в отлична форма и до днес. А ето и как го прави:

Тренировката

Красавицата очевидно има прекрасни гени, но никога не е крила, че спортува отдавна и редовно. Когато е на 22, среща персоналния треньор Теодореску и започва да работи с него.

"По това време осъзнах, че не мога просто да си седя и да си хапвам, каквото ми хрумне, ако искам да продължавам да бъда модел", обяснява американката.

Разбира се, от онези тренировки през '80-те и '90-те на миналия век до днес Синди доста е променила не само отношението към физическата активност, но и към себе си.

justjaredСподеля, че вече не прекалява с концентрираното натоварване в залата, тъй като има деца. "В един момент ми стана ясно, че тренировката трябва да ми дава енергия, а не да ми я взима. И това сериозно промени виждането ми за фитнеса", пояснява Крауфорд.

Традиционно се придържа към 2 силови тренировки седмично, насочени към мускулатурата на цялото тяло. Комбинира ги с интензивно ходене на пътека под определен наклон или степер, тъй като мрази да тича.

Дългокраката брюнетка се старае да добавя поне още 2 спортни сесии седмично, като се катери по хълмовете над дома си в Санта Моника, Калифорния, кара колело със семейството си, а понякога посещава занимания по пилатес.

От няколко години Синди е фен на Power Plate вибрираща платформа, за която се твърди, че увеличава и променя натоварването дори при много елементарни движения. Крауфорд даже призна в няколко интервюта, че притежава такъв уред вкъщи.

Основната й мантра обаче е "разнообразие" – смята, че поддържането на мотивацията е най-трудно, а при Синди различните видове движение помагат.

Другото нещо, което силно я мотивира, е това, че цялото й семейство спортува. Така хем прекарват повече време заедно, хем се забавляват и се чувстват по-добре.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май