Фитнес мода 2013: в България

3 фитнес тенденции, които очакваме да се развият у нас
Фитнес мода 2013: в България

Началото на годината е онзи особен период, в който поглеждаме напред с добри намерения и трескаво очакване да се случват хубави неща. Това е и моментът, в който се очертават новите тенденции за следващите 12 месеца. Разбира се, тенденции има и в храненето, и в спортуването, и на нас много ни се иска да ги маркираме отрано.

Преди известно време Краси сподели някои основни насоки в здравословно отношение, които се очаква да се развиват в САЩ през 2013 г. Но сега ще погледнем малко по-локално на нещата и ще се концентрираме върху нашата действителност :)

Йога

772837inm.comИзточната практика за пълна хармония между ума, душата и тялото отдавна е популярна, при това в световен мащаб. Напоследък обаче се развива с изумителни темпове и има все повече последователи.

В този контекст, отчетливото сегментиране в заниманията по йога е съвсем нормално явление, което предстои да ни изненадва. Въздушна, еротична, семейна, за бременни, за бебета и деца, силова, енергична, гореща, онлайн – това е само малка част от пъстрите възможности за вариации на древната практика.

Очакваме това да продължи и през тази година, като ни прави впечатление, че новите течения в йога все по-бързо идват и тук.

Зумба

772836inm.comПрез последните години се наблюдава нарастващ интерес към груповите занимания, а зумба е все по-любима активност сред тях, включително и в България. Неслучайно се превърна в най-успешната фитнес търговска марка в света.

Факторите за това са няколко:

  • часовете са разнообразни, забавни и се провеждат на фона на енергична музика;
  • инструкторите задължително са сертифицирани, т.е. знаят какво правят;
  • дори и да пропуснете няколко занимания, няма какво да наваксвате.

Убедени сме, че зумба ще става все по-масово явление и у нас.

Кросфит

772835Fitwell.bgЛипсата на специализация в тренировките по кросфит, както и възможността за видим напредък правят този тренировъчен подход особено атрактивен. Може да се практикува и на открито, като разчита на силен състезателен принцип.

Треньорите тук също минават специално обучение и получават сертификат, което до известна степен гарантира тяхната подготвеност.

В САЩ кросфит е явление от няколко години, а вече и в България има сериозни последователи. Смятаме, че популярността му ще нараства, особено след като станахме свидетели и на първото състезание по кросфит миналия декември.

А вие какво бихте опитали: някое от гореизброените или нещо различно?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април