5 "здравословни" храни, които вредят на стомаха ви

5 "здравословни" храни, които вредят на стомаха ви

Най-важното

Напоследък става все по-трудно да се храним правилно. От всякъде изкача проучване, което показва, че дадена храна ни вреди. Това сериозно ограничава избора ни в магазина. Ето 5 храни, които са смятани за здравословни, но в големи количества могат да навредят на стомаха.

Пшеница. От него се произвежда брашното, а от брашното всички хлебни изделия. Това означава, че сме залети с храни, богати на глутен. Глутенът в пшеницата убива микроби, които са полезни за стомаха и при честата му употреба може да доведе до различни стомашни проблеми като диария и болки.

Соя. 93% от соята е ГМО. Генно модифицираните храни могат да предизвикат истинска поразия не само в стомаха, но и на цялото ни тяло. За това трябва да внимаваме със соята, защото тя от полезна може да стане опасна.

Ориз. Подобно на пшеницата, оризът също е богат на глутен. Това също прави честата употреба на ориза опасен за стомаха. Диетолозите препоръчват да не се яде ориз повече от 2 пъти седмично.

Млечни продукти. Те съдържат протеинът А1, който може да повреди червата ви. В голямо количество този протеин вреди на лигавицата на червата, което може да доведе до подуване и болки. За това препоръчително е да не се пие повече от 2 чаши мляко на ден и да се внимава с другите млечни продукти.

Ядки. Всички знаем, че ядките са полезни, но не в прекомерни количества. Киселините, които се съдържат в ядките могат да се смесят със стомашния ензим, който се грижи за храносмилането. Това може да доведе до подуване и болки в стомаха.

Вижте още: 7 храни, които не трябва да ядат спортистите.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април