5 топ маринати за вашето барбекю – II част

В които ще се влюбите!
5 топ маринати за вашето барбекю – II част

Сезонът на барбекюто е в разгара си. Повече време прекарваме на открито и разбира се приготвянето на вечеря за приятели, близки или семейството може да се превърне в приятно занимание носещо наслада на сетивата ви.

Миналата седмица ви дадох първите 5 рецепти за топ маринати за вашето барбекю, които можете да откриете ТУК.

Тази седмица съм ви приготвила следващите 5 топ маринати, от които ще останете наистина очаровани.

С домашно приготвените маринати ще можете успешно да съхранявате месо в хладилника поне за три дни.

Запомнете, че не трябва да използвате повторно маринатата. Важно е също така месото с маринатата да престои поне няколко часа в хладилника преди да започнете да го приготвяте на барбекюто.

Имайте предвид, че за да бъде месото вкусно трябва задължително в маринатата ви да присъства поне един вид киселина:

вино
лимонлайм
- бира
- оцет

1536385Thinkstock/Guliver

Ензими намиращи се в:

- лук
- пресен джинджифил
- ананас
- папая

Активна бактериална култура в:

кисело мляко

Прясното и киселото мляко правят месото крехко, особено ако сте почитатели на изчистеното телешко месо! Дори и да потопите телешките пържоли само в прясно или кисело мляко е достатъчно да получите страхотен резултат на финала.

Ето и следващите 5 любими рецепти:

Солено-сладка марината от ананас

1536409inm

Необходими продукти:

1 чаена чаша сок от пасиран ананас
½ чаена чаша соев сос
½ чаена чаша разтопен мед
¼ чаена чаша ябълков оцет
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 чаена лъжичка пресен джинджифил нарязан
½ чаена лъжичка карамфил

Смесете всички продукти в дълбока купа и поставете месото вътре. Оставете купата с месото в хладилника за около 5-6 часа преди да започнете да го печете. Можете да го съхранявате месото с маринатата до 3 дни в хладилник.

Марината от кисело мляко (пуешко, пилешко, патешко месо)

1536405Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:

1 чаена чаша кисело мляко
1 супена лъжица кимион
¾ чаена лъжица черен пипер, куркума и сминдух
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица сол

Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 4-5 часа преди употреба, но можете да съхранявате в рамките на 3 дни.

Бърза марината

1536406Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:

1 глава лук
1 скилидка чесън
3 супени лъжици зехтин
100 милилитра сок от лимон
щипка черен пипер
½ чаена лъжица сол

Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 1-2 часа в хладилник преди употреба, но можете да съхранявате в рамките на 3 дни.

Марината с куркума

1536407inm.com

Необходими продукти:

1 глава лук
½ супена лъжица куркума
½ чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сол
5 супени лъжици зехтин
100 милилитра бира

Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 4-5 часа преди употреба, но можете да съхранявате в рамките на 3 дни.

Марината от билки за риба (бяла, щука или друг вид постна риба)

1536408Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:

½ чаена чаша зехтин
ситно настъркана кора от 1 лимон
1 супена лъжица ситно нарязан розмарин, може да използвате и сух
1 супена лъжица мащерка
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица черен пипер

Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 4-5 часа преди употреба, но можете да съхранявате в рамките на 3 дни.

Сега поканете приятели на вечеря и се залавяйте за работа. Добър апетит и наздраве!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април