7 разумни начина да приемате по-малко захар

Поставете здравето си на първо място!
7 разумни начина да приемате по-малко захар

Освободете се от сладката и убийствена зависимост, за да подобрите значително здравословното си състояние.

Захарта е като наркотик, който лесно може да бъде преодолян, ако подходите правилно съм собствената си пристрастеност.

На първо място признайте слабостта си. На второ вложете цялата си енергия и воля, за да се справите с предизвикателството и трето не губете ценно време, а променете ежедневните си ритуали свързани със захарта!

Захарта е от продуктите, които са виновни за затлъстяването, възпаленията в организма, диабет, сърдечно-съдовите заболявания и не на последно място раковите заболявания.

Захарта ви осигурява илюзорна и кратковременна енергия, която се изчерпва толкова бързо, колкото ви е било необходимо, за да я приемете. Сладката отрова се намира буквално в почти всеки опакован продукт и трудно можете да я избегнете, ако не проявите бдителност и готовност за цялостна промяна на режима на хранене.

Предлагам ви 7 разумни начина благодарение на които ще намалите чувствително приема ѝ.

1608076Thinkstock/Guliver

1. Сами приготвяйте и подправяйте храната си

В това число влизат и мюслите, които обикновено приемате на закуска! Имайте предвид, че често захарта се крие на най-неочакваните за вас места. Купувайте си плодове, които да добавяте към закуската си. Можете да използвате и замразени плодове. Задължително накисвайте сушените плодове!

2. Пийте вода

Свикнете да пиете вода, вместо сокове и безалкохолни напитки. Дори и фрешовете не са сред най-добрия вариант ако прекалявате с приема им. Не пийте течности по време на хранене. Имайте предвид, че нищо не е в състояние да замени ефекта от пиенето на вода.

3. Внимателно четете етикетите на продуктите, които купувате

Този ваш навик ще ви спести множество главоболия и най-вече ще запази отличното ви здраве. Най-добре е да се лишите от пакетираните храни за сметка на прясната храна. Освен ако не искате да се възползвате от цялата таблица на Менделеев, съдържаща се именно в опакованата храна.

4. Гответе всеки ден!

Не се оправдавайте с липсата на време. Все ще намерите време да сложите леща или боб да къкри на котлона. Слагате всичко в тенджера или тава, задушавате или печете на слаб огън. Не е нужно да го наглеждате дори.

5. Сладкиши си позволявайте за специални случаи

Сладолед, бонбони, торта, кекс, курабийки или бисквити си позволявайте единствено и само на празници. Имайте предвид, че колкото по-рядко ядете сладко, толкова по-малко ще изпитвате потребност от тях.

6. Приемайте достатъчно протеини

Протеините играят изключително важна роля в организма, както въглехидратите и мазнините. Под протеини разбирайте и тези, които са от растителни източници като: амарант, киноа, боб, леща, ядки и т.н. Благодарение на тях няма да изпитвате глад за сладко.

7. Възползвайте се от вкусовите си рецептори

Когато спрете употребата на сладко ще възстановите равновесието и ще започнете да усещате всякакви нюанси на храната, която приемате. Насладата ще е двойно по-голяма. Тогава дори зеленият банан ще е достатъчно сладък, за да му се насладите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април