8 храни, които стимулират растежа на коса

8 храни, които стимулират растежа на коса

Най-важното

Ако не искате рано да се разделите с голяма част от косата си, вие трябва да внимавате с какво се храните и какъв е начина ви на живот. Освен гена, основната причина за косопада е нездравословното хранене. Може да се каже, че и начина на живот влияе върху косопада ви. Ето 10 храни, които стимулират разтежа на косата и вие трябва да ги добавите към седмичното си меню.

Банан. В него се съдържа минерала силиций, който подобрява растежа на косата. Освен това този минерал я прави по-гъста и по-здрава.

Картофи. В тях се съдържа минерала бета каротин, който тялото трансформира във витамин А. Този витамин е от изключителна важност за кожата и косата ви.

Цитрусови плодове. Те са богати на витамин Ц, който е може би един от най-важните витамини. Този витамин помага на тялото ви да абсорбира желязото, което е важно за здравето на косата ви.

Зехтин. Ако диетата ви е бедна на мазнини, косата ви ще пострада. Мазнините са важни за здравето и гъстотата на косата ви, а в зехтина се съдържат полезни мазнини, които помагат на сърцето да работи по-добре.

Боб. Този зеленчук е богат източник на протеини и желязо. Това са все съставки, които са важни за косата ви и ще ви защитят от косопада.

Яйца. Те са богати на биотин и витамин Б, които гарантират здравината на вашия скалп. Освен това тези минерали гарантират бързия растеж на косата.

Зелени зеленчуци. Към тях спадат броколи, спанак, тиквички и краставиците. Те са богати на желязо и витамин Б, които както разбрахте са полезни за растежа на косата.

Месо. Избирайте месото, което няма много тлъстини. То ще ви набави протеини, които са полезни за растежа на косата и няма да ви даде много мазнини, които да водят до затлъстяване.

Вижте още: 7 храни, които не трябва да ядат спортистите.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април