Бял чай

Няколко причини да опитаме този сравнително нов вид чай
Бял чай

Чували сме за чай – зелен, черен, с мляко, със сметана, с плуващи цветенца и какво ли още не. Но ето едно ново попълнение, което не е толкова популярно – белят чай.

Някои от благоприятните свойства на белия чай ще ви накарат да замените стандартната сутрешна чашка (да, дори и кафето) с този сравнително неизвестен на пазара продукт:

 

1685006Pinterest

·      Притежава антиоксидантни свойства и забавя стареенето на кожата

Свободните радикали в тялото са причината за увреждането на различните органи, включително и на кожата. Именно радикалите са една от основните причини за стареенето на кожата. Белят чай съдържа вещества, които неутрализират свободните радикали, правейки ги по-малко вредни за тялото. Проучвания също сочат, че белият чай предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи.

 

·      Устна хигиена

В белия чай се съдържа флуорид, който предпазва от образуването на бактерии в устната кухина, както и на наслагването на плака по зъбите. Флуоридът също така предпазва от кариеси.

 

·      Намалява риска от рак

Подобно на зеления чай, белият има свойството да предпазва от различни видове тумори. Изследвания сочат, че приемането на бял чай може да предотврати деленето на злокачествените клетки.

 

·      Намаляване на теглото 

Невинаги е лесно да се отървем от тези едно-две кила, които просто не искат да се стопят. На помощ идва белият чай. Проучванията показват, че белият чай предотвратява образуването на мастни клетки.  

ключови думи:
бяк чай отслабване чай

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април