Вегетариански кюфтенца

Опитайте тези вкусни, питателни кюфтенца и няма дори да се замислите, че са изцяло постни
Вегетариански кюфтенца

Днес празнуваме националния ден на кюфтето. Тъй като Великденските пости наближават, ние ви предлагаме рецептата на Джейми Оливър за вегетариански такива.

Вкусно, здравословно и лесно!

1662054Jamie Oliver

Продукти:

1 x 400 грама консерва нахут

1 x 340 грама консерва сладка царевица

½ връзка пресен кориандър

½ чаена лъжичка черен пипер

½ чаена лъжичка кориандър

½ лъжичка кимион

кората на един лимон

3 пълни супени лъжици обикновено брашно, плюс допълнително за поръсване

морска сол 

Начин на приготвяне:

Изцедете и добре измийте с вода нахута  и царевицата от консервите. Махнете излишната вода и изсипете в кухненски робот. Добавете четвърт връзка кориандър, заедно със стеблата. Добавете подправките, лимоновата кора, брашното и щипка сол, след което включете робота и оставете да работи докато сместа се комбинира добре, но не е напълно гладка.

Върху набрашнена повърхност разделете и оформете сместа на четири равни по размери кюфтенца (с дебелина около 2 см). Сложете ги на тавичка и ги оставете в хладилника за около 30 минути да се втвърдят.  

Загрейте малко олио в тиган и оставете на средно-висока температура. След като мазнината загрее сложете кюфтенцата и ги изпържете за 10 минути, или докато станат златисти като обърнете в промеждутъка.

Ако желаете можете да гарнирате кюфтенцата с няколко листа маруля и кетчуп или доматен сос и да направите вкусни и питателни, изцяло постни бургери.       

1662049Pinterest

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април