Време за маслини

Например, мариновани
Време за маслини

От два дни Киро ме изкушава с едни маслини, дето ги похапва в обедната почивка – направо не мога да го понасям ;)

Затова още тази вечер възнамерявам да се заредя с цял бидон с малките вкусотийки и да си ги ям сама. А може и да пробвам да ги мариновам по една рецепта, на която попаднах преди броени минути.

Как ли? Ами, за начало трябва да се снабдя с:

  • около 450 грама маслини от различни видове
  • кората на 1 лимон, свалена от цитрусовия плод на лентички с помощта на белачка
  • 2 супени лъжици кориандър на зърна
  • около 60 мл зехтин
  • 3 сушени дафинови листа

Така. Трябва да измия маслинките, да ги изцедя и да ги комбинирам в подходящ съд. После, в тенджерка, ще сложа лимоновата кора и кориандъра и ще ги полея със зехтин.

Ще загрея съставките на котлона на ниска температура, докато не започнат леко да си къкрят. С готовия сос ще полея маслините и ще ги разбъркам. А отгоре ще ги декорирам с дафиновия лист. Ще оставя цялата тази прелест за около час на стайна температура. После ще я покрия с капак и ще я отпратя директно към хладилника.

897086HonestlyYum

Оф, направо нямам търпение да реализирам тази кулинарна процедура. Хайде, отивам!

Ако вие имате подобни маслинови хрумвания, моля, споделяйте ги във фен-страницата ни във фейсбук. Ще ме направите повече от щастлива ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май