За бавното хранене с любов

И три съвета, които могат да ви помогнат в практикуването му
За бавното хранене с любов

Стоп! Спрете за миг. Знаем, че имате безброй задължения, куп срещи и хиляди уговорки. Подозираме, че винаги "ужасно много закъснявате", че сте до гуша затрупани с работа, но...

Когато става въпрос за ядене, е добра идея да намалите скоростта, спокойно да седнете на масата и да обърнете внимание на целия процес по консумирането. Е, това няма да ви гарантира, че похапвате здравословно (важно е и какви продукти присъстват в менюто ви), но е една крачка към разумното и правилно отношение към храната.

А сега може да отделите минута и за този материал, който, така или иначе, не е особено дълъг ;] Защото в него ще ви дадем три добри идеи, които ще стимулират усилията ви да се храните бавно и спокойно: 

Не! на играта с вилицата

Хващате я и не я пускате по време на цялата вечеря. Сякаш се страхувахте, че някой ще ви я открадне ;) 

Лошото е, че е по този начин се изкушавате да я използвате по-често, без почивки между отделните залъци. Което пък, логично, може да увеличи риска от преяждане.

Затова приятелският ни съвет е да я оставяте периодично. Което, между другото, се отнася и до всички останали прибори на трапезата. Ако не са със сребърно или със златно покритие (с инкрустирани диаманти), никой няма да ви ги вземе, не се безпокойте. Служете си с тях разумно и с едно наум.

Хапка след хапка

inm.comНе сте преглътнали цялото съдържание в устата си, а продължавате да слагате още храна в нея. Защо? Разбираме да участвате в състезание по надяждане, но май не е това.

Просто бързате излишно, а добрата поговорка гласи, че, който бърза, далеч не стига.

Имаме предложение за вас: преди да посегнете към нова хапка, вижте дали сте се справили с предходната. Дъвчете, дъвчете, дъвчете...

Когато и последната трошичка бъде раздробена (е, може и да не е съвсем последната - да не бъдем дребнави, де), може да продължите напред с нови сили.

Последен, последен!

Обикновено сте първите, които приключват с яденето. Сега е моментът да промените това. Всеки път удължавайте времето за хранене, като, за целта, може да си засичате време. Разбира се, идеята не е да излапвате цялата храна още в началото. Има смисъл само, ако разпределяте нещата така, че чак накрая да оставате с празна чиния. Което, разбира се, никак не е лесна задача. Но сме сигурни, че ще се справите.

Е, това са кратичките ни съвети днес. Чували сте ги милион пъти, но дали ги прилагате, а? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май