Защо да пием кефир?

Защо да пием кефир?

Още по темата

Кефирът е ферменитрала млечна напитка, популярна предимно в Русия и бившите съветски републики. Тя е силно резлива, подобна на нашето кисело мляко, но леко по-сладка на вкус. Млечната напитка, която се произвежда от кефирената гъба, притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства.

Кефирът съдържа от протеини, липиди и захари. В съдържанието му се откриват нива на триптофан, калций, магнезий, фосфор, витамините B12, B1, витамин K, биотин. Млечната киселина във ферментиралата напитка има способността да подобрява обмяната на веществата.

Тя облекчава симптомите на хора с колит, гастрит, заболявания на черния дроб, бъбреците и белите дробове. Освен за здраве, кефирът може да се използва и за красота – заличава бръчките избистря тена на лицето и изсветлява пигментните петна.

Можете да си направите много лесно кефир. Всичко, от което се нуждаете са няколко кефирни зърна, голям буркан и малко доброкачествено мляко.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април