Летни плодчета, студени изкушения

Как да замразяваме най-разумно любимите си вкусотии
Летни плодчета, студени изкушения

По принцип, би било добре да похапвате плодовете в натуралното им състояние. Но, да, има случаи, когато замразяването им е наложително – например, при силна нужда от домашно приготвен сладолед. Или шейк :)

Затова е хубаво да знаете как да ги охлаждате качествено. Ако само ги нахвърлите в торбички и ги бутнете в хладилника, едва ли ще е толкова лошо. Но рискувате при размразяване вкусотийките да се разкашкат адски. Затова имаме по-добро предложение за вас.

За да го реализирате, ще ви трябват:

- тавичка

- пергаментова хартия

Най-напред, измийте плодчетата и ги оставете да съхнат върху хавлиена кърпа. Когато са сухи, идва ред на най-важното – нарежете ги на парченца. Тези, които са си малки – като боровинките и малинките, не ги пипайте. Наредете готовите симпатяги в стегнати редове, по отбори, върху пергаментовата хартия и сега вече ги ориентирайте към фризера. Нека постоят по този начин в хладилника за минимум 4 часа.

После ги извадете и всеки "отбор" разпределете в отделна торбичка, написана с името му. Ягодите отделно, сливите отделно и т.н, и т.н. Това е!

Пробвайте и кажете дали сте доволни от резултата.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април