Перфектният вид паста

За различните ви кулинарни намерения
Перфектният вид паста

Не знам дали сте наясно, но има много видове паста ;) Толкова много, че даже сигурно ще ви се завие свят, ако ги видите събрани на едно място.

Това донякъде има опасност да усложни приготвянето ѝ, като ви затрудни в избора на правилния вид. Но спокойно! Ние сме тук, за да ви помогнем.

Трябва да знаете, че най-важното в забъркването на този специалитет е да уцелите с какъв сос си подхожда той.

А може да разберете лесно, ако категоризирате пастата в 4 основни групи, според формата ѝ:

1) Цилиндрична: пенне, макарони, фарфале и т. н. Имайте предвид, че току-що изброените буквално плачат да бъдат окъпани в някой по-тежък сос. Ще го попият - стойте, та гледайте. Че даже ще искат и още ;)

2) Плоска: като папарделле, например. На тези юнаци пък ще им се хареса всеки кремообразен сос, който ви се намира под ръка.

3) Дълга и тънка: спагети, разбира се! Ще се вържат отлично с топинг, в чийто състав има зехтин или домати.

4) Причудлива, с "процепи": просто идеални за зеленчуков сос, който да проникне в "пукнатините" им и да ги направи адски апетитни.

Извод: колкото по-"тлъста" и широка е пастата, толкова по-тежък сос ще ѝ отива. Обратно, тънките ѝ разновидности ще се зарадват на по-лекичък ;)

Хайде сега, хващайте вилиците и да ядем!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май