Повече зеленчуци в менюто на децата 2

Ето как...
Повече зеленчуци в менюто на децата 2
inm

Малчуганите ви не са зомбита, не очаквайте от тях да хапват всичко :) Това, че са малки, не означава, че нямат собствена представа за вкусно и полезно.

Така че не се притеснявайте толкова много, когато хлапетата ви категорично отказват да консумират определени продукти. С времето злоядците ви ще преосмислят един милион пъти отношението си към храната, бъдете сигурни. 

Ако все пак смятате, че зеленчуците в менюто им са дефицитни, пробвайте да решите проблема с тези няколко възможни решения:

- Децата проявяват по-малко капризи в храненето, когато имат право на избор. Тоест, би било добре да слагате в чинията им няколко различни представители на зеленчуковия свят.

Нещо повече, непрекъснато изкушавайте калпазаните си с нови и интересни предложения. И нещата ще се получат.

7c4aa680-b9e6-6c3a-54bd-064deec7f46dinm

- Според направено преди време датско изследване, малчуганите се кефят повече на хрупкави, хрус-хрус зеленчуци. Обратното, видът на пюре от карфиол, например, едва ли би им се сторил привлекателен с "кашкавата" си текстура. Разбира се, за да разберете какви точно са предпочитанията на вашето дете, просто експериментирайте, приготвяйки въпросните продукти по различен начин.

- Кръщавайте зеленчуците със забавни имена. Ето защо.

- И най-важното: бъдете пример за подражание в храненето (и не само). През първите години на своя живот мъниците копират непрекъснато поведението на родителите си. Затова е много важно да внимавате каква гримаса правите, докато обсъждате "гадното" броколи :)

Да не се окажете единствената причина детето ви никога да не опита броколи през живота си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май