Приготвяте ли рибата правилно? Няколко полезни трика (ВИДЕО)

Приготвяте ли рибата правилно? Няколко полезни трика (ВИДЕО)

Рибата е сочена за една от най-здравословните храни и често присъства на трапезата ни.

В този материал ще ви разкрием няколко полезни трика, споделени от специалисти.

Прилагането на тези хитринки при приготвянето на риба гарантира отличен вкус.

Ако спазите тези трикове, ще можете да се възползвате максимално от полезните свойства на месото.

Ако сте решили да я варите, най-добре е да подберете по-едра и тлъста риба. Освен подправките, към водата добавете и няколко капки ябълков оцет или лимонов сок.

По този начин месото ще стане по-крехко и ще се запази бяло.

Освен това миризмата на риба, която за някои хора е неприятна, ще се усеща по-слабо.

За да запазите вкуса, аромата и вкусовите качества на рибата, трябва да добавите и сол във водата.

Полезни съвети за приготвяне на риба

В никакъв случай не преварявайте рибата! От момента на завирането засечете 5-10 минути в зависимост от големината на рибата и я отдръпнете от котлона.

В случай че сте решили да пържите рибата, то трябва да знаете, че растителната мазнина, в която ще я пържите, в никакъв случай не трябва да е вряла. Най-добре е да е сгорещена.

Ако не спазите тази препоръка и сложите рибата във вряща мазнина, отвън ще се изпържи много бързо, но отвътре ще остане сурова.

След като приключите с пърженето на рибата, миенето на тигана е сериозно предизвикателство. Вероятно много пъти ви се е случвало тиганът да мирише на риба.

За да се справите с този проблем, нужно е само да налеете малко вода и оцет в тигана и да го сложите на котлона да поври за няколко минути.

Специалистите съветват, когато печете риба във фурната, да я сложите на 250-280 градуса за 30-50 минути в зависимост от това колко е дебела рибата.

Когато пък я приготвяте на скара, предварително я намажете от външната страна с растително масло.

 

ключови думи:
риба

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април