Салата “Фатуш”

Пролетта е времето да включим максимално зелени храни в менюто си
Салата “Фатуш”

Тази зелена салата е вдъхновена от Близкия Изток и често присъства на пролетната трапеза. По това време на годината марулята е най-полезна, понеже именно сега е сезонът й.

Не забравяйте да измивате добре листата на зеленчуците – често те са третирани със силни химикали, които не бихме искали да влизат в телата ни.

 

1704424Pinterest

Необходими продукти

 

1 голяма зелена салата или маруля

1 краставица

2 големи домата

5-6 репички

шепа нарязан пресен магданоз

шепа нарязана прясна мента

 

За дресинга:

сокът на 2 малки лимона

¼ ч. ч. зехтин

2 с. л. сумак  

1-2 накълцани скилидки чесън

 

Начин на приготвяне

 

Марулята се нарязва на едро, доматите, краставичките и репичките – на дребни парченца. Смесват се в купа. Към тях се прибавят накълцаните на ситно магданоз и мента.

Всички продукти за дресинга се смесват, добавят се към салатата и се обърква добре, за да се овкуси.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май