Салата с тиква

Есен в менюто
Салата с тиква

Есента е вече тук и определено първото нещо, с което трябва да се съобразим, освен какво ще е облеклото ни за деня и на какъв тип храна ще заложим в менюто си. 

Представям ви един от най-изтъкнатите есенни зеленчуци - тиквата, която може да внесе много аромат, здраве и уникален вкус на трапезата ви. Погрижете се, ако не всеки ден, то поне 3 пъти в седмицата да присъства в гозбите, салатите и дори сутрешното ви смути.

Сега ви предлагам рецепта за екзотична салата за любителите на сладко-киселия вкус, която ще ви засити и в същото време ще ви зареди с енергия. Салатата е дело на фантазията ми, но със сигурност ще допадне и на най-капризните сред вас.

Необходими продукти:

1573596Thinkstock/Guliver

150 грама тиква
3-4 листа зелена или червена салата
1 шепа рукола
1/2 червена чушка
3-4 броя репички
1/2 малка глава червен лук
2 супени лъжици сусам
1/2 чаена лъжичка люто чили
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица сок от лимон или балсамико
хималайска сол на вкус

Пригответе тиквата на пара и я оставете на страна докато напълно изстине. В средно голяма купа накъсайте зелената или червена салата, нарежете репичките и останалите зеленчуци.  Добавете и тиквата. В сух тиган препечете сусама и добавете лютото чили. Бъркайте енергично за няколко секунди, докато не постигнете лек златист  цвят и не усетите аромата на сусама. Добавете сусама към салатата и гарнирайте с балсамико, лимон, хималайска сол и зехтин.
Да ви е сладко!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април