Сурови бонбони за малки и големи

Полезни и носещи наслада на сетивата!
Сурови бонбони за малки и големи

Суровите лакомства са най-подходящия начин да заситите необходимостта си от нещо сладко. Освен това този вид лакомства носят наслада на сетивата и в същото време са изключително полезни за здравето.

Ще ви заредят с витамини, минерали, а и ще подпомогнат хормона на щастието. Подходящи са за малки, големи, постещи, вегани, вегетарианци, месоядни и изобщо за всички, на които им пука какво слагат в устата си.

Изключително лесни са за приготвяне и ви гарантирам, че цялото семейство ще се влюби в тях. Спокойно можете да напълните с тях коледния календар на децата си и ще сте спокойни, че не са изяли цялата Менделеева таблица.

Ето и някои предложения, с които ще внесете забавление в дома си.

1604161Thinkstock/Guliver

20 броя сушени кайсии
1 буркан течен органичен био шоколад
1/2 чаша кафе с бадемово мляко
20 броя сурови бадеми
20 броя клечки за зъби
1 шепа счупени сурови орехови ядки или лешници

Измийте и накиснете за около 1 час сушените кайсии. След като ги подсушите направете дупка в тях и сложете по 1 бадем във всяка. В малка купичка сложете 3-4 супени лъжица от течния органичен шоколад. Затоплете леко бадемовото мляко и го добавете към шоколада, така че да стане значително по-течна консистенцията. Натрошете ореховите ядки или лешници и ги сложете и тях в друга малка купичка. 
Набодете с клечката за зъби напълнената вече кайсия, след което я топнете в леко топлия шоколад и после в ядките и я оставете да изсъхне върху хартия за печене. По тази процедура действайте и с останалите кайсии.
Опаковайте ги в целофан и ги завържете с панделка. Съхранявайте на сухо и прохладно място.

1604162Thinkstock/Guliver

20-30 броя фурми
100- 150 грама орехи, бадеми, кашу или сурови лешници
щипка цейлонска канела

Накиснете фурмите и ядките за около 1-2 часа, след което ги сложете в кухненския робот и ги пасирайте. Оформете блокчета и ги оставете да изсъхнат. Пакетирайте ги с хартия за печене. Съхранявайте ги на сухо и прохладно място.

1604163Thinkstock/Guliver

20-30 фурми
100-150 грама ядки кашу, бадеми, орехи, лешници или шамфъстък
щипка цейлонска канела
2 супени лъжици кокосови стърготини
2 супени лъжици органично какао

Накиснете за 1-2 часа фурмите и ядките, след което ги пасирайте в кухненския робот. Добавете за аромат канелата, след което започнете да оформяте топченца, които овалвайте в какаото или кокосовите стърготини. Пакетирайте в целофан и съхранявайте на сухо и хладно място.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април