Тайните на боровинките

Тайните на боровинките

Още по темата

Тези вкусни летни плодове, които се срещат по време на разходка в планина, са много полезни. Вижте 5-те тайни на боровинките, за които сигурно не сте знаели.

Боровинките помагат срещу загубата на памет. Яденето на боровинки 1 път в седмицата намалява риска от загуба на памет. Според проучване от 2012г. боровинките извличат от мозъка токсините, които забавят работата му.

В Мейн се произвеждат най-много боровинки в света. Това сочи изследването на университета в този град. Въпреки това, този град е основния производител на боровинки за цялата страна.

Те могат да се използват за натурална хранителна боя. Те се сваряват с малко мляко и добитата течност има приятен синьо-лилав вкус. За това те се използват като натурална боя при различни торти и сладкиши.

Добре узрелите боровинки трябва да са прашни на цвят. Това означава, че те трябва да изглеждат все едно са прашни, тогава те са най-сладки.

Повечето храни, в които се пише, че съдържат боровинки, всъщност нямат. Това е така, защото боровинките са скъпи и трудни за производство и се заместват от евтини оцветители.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
боровинки тайни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април