Тиквен кулинарен трик

Фокус-мокус и семките ги няма
Тиквен кулинарен трик

Най-важното

Преди да пристъпите към премахването на семките, вижте как да разрежете тиквата безопасно, в този материал. 

Любовта ми към тиквата е безгранична, казвала съм ви го и преди. А понеже тиквеният сезон, поне за мен, е официално открит, посрещам с отворени обятия всякакви идеи и кулинарни предложения, свързани с жълтата познайница.

Междувременно, ще се постарая и аз да ви бъда полезна и ще ви покажа един трик, който ми се струва доста полезен.

Дами и господа, можете съвсем лесно да отстраните семките на тиквата! Направете го с лъжица за сладолед, разбира се :) Така, както е показано във видеото:

Виждате, че мадамата запази тиквеното семе и го опече, овкусено с малко зехтин и подправки, във фурната. Действайте по същия начин в случай, че разполагате с повече време.

Лично аз, бих се фокусирала върху съществената част :) 

Надявам се, че кулинарният фокус ще ви бъде полезен. Ще ви чакам във фейсбук, за да похапнем тиква и да поговорим за есента. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май