Хапвайте шоколад без угризения!

Хапвайте шоколад без угризения!

Шоколадът е едно от любимите сладки изкушения, на което жените трудно могат да устоят. Но знаете ли, че всъщност шоколадът не е толкова вреден, както повечето жени смятат, и няма да попречи на диетата ви, ако просто си го хапвате в нормални количества.

Момичета, не бива да се чувствате виновни всеки път, когато се поглезите с шоколад. Вижте защо е полезно да се поглезите с парче шоколад и какви са ползите от него за здравето на жените, пише trafficnews.bg.

Шоколадът, който сдържа над 70% какао, има способността да понижава ензимите в кръвта, които провокират повишаване на кръвното налягане. Учени са доказали, че консумацията на 75 грама натурален шоколад на ден намалява риска от появата на сърдечносъдови заболявания.Според публикувано изследване в Journal of Neuroscience, шоколадът намалява и риска от инсулт при дамите.

Той има способността да намали и симптомите на предменструалния синдром, сочи друго изследване на Brigham and Women's Hospital, от който страдат много голяма част от жените. Консумацията на натурален шоколад води до освобождаването на ендорфини, които снижават чувствителността към болката преди менструация. Освен това, приемът на шоколад, помага в борбата със съпътстващите това състояние симптоми, като лошо настроение, задържане на вода, тревожност и подуване.

Някои от съставките в шоколада са в състояние да предпазят жени от редица усложнения в бременността.

Затова, мили дами, наслаждавайте се на изкусителния вкус на шоколада без каквито и да било угризения.

ключови думи:
шоколад

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май