Хлябът от Тайната вечеря лекува 100 болести

Хлябът от Тайната вечеря лекува 100 болести

Дивата пшеница, известна сред народа като лимец, е използвана още от времената на траките и е присъствала на Тайната вечеря на Иисус Христос. Билкари и учени са доказали, че лимецът има способността да пази от 100 болести – диабет, глутенова непоносимост, хипертония, дори рак. Приживе легендарният народен лечител Емил Елмазов е бил убеден, че бъдещето на човечеството зависи от генетичния код на това зърно – издръжливо на суша, радиация и ниски температури и е безкрайно полезно.

Покойният билкар посвещава живота си на лимеца. Той експериментира с различни народни рецепти, кулинарни и за лечение, открити в села и паланки. Преди повече от 20 г. Елмазов провежда интересен експеримент. При него хора, лекуващи се от онкологични заболявания, започват да се хранят с лимец в продължение на 60 дни. Той прави скрининг на аурата им с т. нар. Кирлиянова фотография преди и след холистичната диета. Резултатите са удивителни – сиянието около пръстите на ползващите лимеца са е вдигнало няколко пъти. Елмазов тълкува резултатите по следния начин: "Това зърно, създадено от Бога без намесата на човека, се е запазило до днес. В себе си то съдържа огромен енергиен заряд – светлина, който се поема от организма ни, защото клетките ни са еволюирали да го усвояват. Човек се е закърмил с "житното мляко" на еднозърнестия лимец и до голяма степен е негов резултат", категоричен е Елмазов.

Смята се, че за пръв път лимецът е култивиран около 7500 г. пр. Хр. Някои изследователи наричат древната култура "житото на фараоните" и "хляба на траките". Открити са находки от лимец отпреди 15 хил. години около делтата на Нил, както и в болшинството тракийски могили. При това зърната са се запазили непроменени. Битува теория, според която хлябът на Тайната вечеря е бил направен именно от лимец. Така той се явява и последната храна на Иисус Христос преди Кръстната му смърт. 

Сравнено с обикновените модерни пшеници, отглеждани днес, лимецът съдържа между пет и седем пъти повече манган, цинк и магнезий. Изключително богат е на витамините А, В, С и Е. Препоръчва се на хора диабетици и на страдащи от хипертония. 
"Ако сравним биохимичните стойности на еднозърнестия лимец с тези на твърдата пшеница, която се отглежда днес, ще открием, че природата е съчетала във формулата на първичния диплоид по-високи стойности на протеин (от 10 до 26% в сравнение с червената твърда пшеница, когато е неолющен, и 50-75% след олющването); твърде по-високи са и нивата на бета-каротин, магнезий, фосфор, калий, калций. 100 г лимец се равняват на 2 чаши мляко, пише в свое изследване Елмазов. Способността на тази пшеница да стимулира имунната система също е удивителна. В нея има всичко един организъм да бъде здрав.

Стъпките за приготовлението на хляба са следните: Първоначално се приготвя закваска от 1 чаша пълнозърнесто брашно и 1 чаша топла вода, после те се смесват и се оставят да престоят 36 часа, като през определени интервали от време получената каша трябва се разбърква. Предварително се подготвя тесто за хляба, в състава на което влизат 300 г пълнозърнесто брашно и 150 мл вода. Закваската се разбърква добре с брашното и водата и се оставя да втасва приблизително 8 часа на стайна температура. Основното тесто за хляба се приготвя от 400 г брашно от лимец, 2 ч. л. сол, 100 мл вода. И така – брашното от лимец, солта и водата се прибавят към предварително приготвеното тесто и се омесват добре. Всичко това се поставя в намазнена тавичка и се оставя да втаса (около 1 час). Пече се в предварително загрята до 200°С фурна.

ключови думи:
Тайната вечеря хляб

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май