Храната, която помага на тялото да гори мазнини

И ви осигурява добро здраве!
Храната, която помага на тялото да гори мазнини

Храната и физическото натоварване играят изключително важна роля за поддържането на здравословни килограми.

Освен това храна може да бъде наш пръв приятел и помощник в борбата с излишните килограми и мазнини, които ни карат да страдаме от ниско самочувствие и липса на достатъчно енергия.

Предлагам ви списък с най-добрите храни, които ще помогнат на тялото ви да се освободи от излишните мазнини. Направите ли интелигентен избор с храната, тялото ще ви бъде изключително благодарно за усилията, които полагате за себе си.

Стремете се точно тези 7 храни да присъстват поне 2-3 пъти седмично, ако нямате възможност да ги включите в ежедневното си меню. Благодарение на тях ще намалите глада, ще забързате метаболизма и ще се сдобиете с многобройни витамини и микроелементи полезни за здравето ви.

1642621Thinkstock/Guliver

Боровинки

Боровинките са богати на витамини, фибри и антиоксиданти. Освен това са изключително икономични по отношение на калории и въглехидрати, а в същото време имат сериозен засищащ ефект. Богати са на катехини, които стимулират изгарянето на мазнините в тялото, особено в областта около корема.

Още по темата: Стопете мазнините и се погрижете за здравето

Замразени те не губят полезните си свойства!

Чия (чиа)

Чията има изключително засищащ ефект и в същото време носи многобройни полози за тялото и здравето ви. Тя е отлична закуска, особено ако я комбинирате с любимото си домашно кисело мляко и шепа горски или зимни плодове, но също така е отлична за прием със салата или като добавка към любимото ви смути.

Още по темата: Чия (чиа)

Изключително богата на фибри и омега-3 мастни киселини, калций, бор и желязо, както и на множество антиоксиданти, които дори надминават споменатите вече боровинки.

Още по темата: Смути с хлорела, банана и чия

Накиснати във вода, сок или смути ще намали чувството ви за глад, а в същото време ще ви дарят с енергия.

Авокадо

1588574Thinkstock/Guliver

Авокадото е богато на фибри, фитохимикали като бета-ситестероли, глутатион, лутеин, белтъчини и омега-6 мастни киселини.

Още по темата: Яжте по авокадо на ден

Благодарение на ненаситените си мазнини е изключително добро за поддържането на здрава сърдечно-съдова система и в същото време значително намаляват чувството за глад.

Още по темата: 13 причини да ядете авокадо

Имат способността да ви заредят с полезни витамини и минерали, които ще ви поддържат здрави. Опитайте се сега в зимния сезон да изяждате по авокадо на ден за тънка талия и повече енергия.

Овесени ядки

1642663Thinkstock/Guliver

Овесената каша е с нисък гликемичен индекс и осигурява минимално, повишаване на кръвната захар, което я превръща в отлична храна за тънка талия. Благодарение на съдържащите се в нея фибри ще се чувствате сити и в същото време, благодарение на нея ще забързате метаболизма си.

Още по темата: 6 суперхрани в борбата срещу умората

Включете я на закуска, но имайте предвид, че е идеална и за вечеря, особено ако искате да похапнете нещо леко, но в същото време засищащо. Овесените ядки са подходящи като добавка в смутита и неподсладени мюсли, които можете да си приготвите сами вкъщи със сушени плодове.

Още по темата: Смути за повече енергия

Канела (цейлонска канела)

Канелата е сред подправките, които обезателно трябва да присъства на трапезата ви, ако искате да се радвате на отлично здраве и хармонично тяло.

Още по темата: Премахнете холестерола и изчистете организма

Спокойно можете да добавяте щипка цейлонска канела в овесената си каша сутрин или в киселото си мляко с плодове. Но също така е отлична подправка, ако заложите на смути за следобедна закуска.

Още по темата: 15 здравословни ползи от употребата на канела

Благодарение на канелата ще намалите кръвната захар в кръвта и в същото време ще се погрижите за намаляването на високото си кръвно налягане.

Риба

1584977Thinkstock/Guliver

Рибата е отлична храна за хората, които се стремят да спазват здравословен режим на хранене.

Още по темата: Минералите, коти още ви осигурят енергия

Благодарение на нея ще се снабдите с полезни мазнини, ще поддържате слаба фигура и отлично сърдечно-съдова система.

Още по темата: 7 хранителни добавки за вечна младост

Стремете се да присъства в менюто ви поне 3 пъти седмично.

Зелен чай

Съществуват вече достатъчно доказателства на база проучвания проведени от учените, че зеленият чай може да забърза метаболизма и да ви помогне в борбата с изгарянето на излишните мазнини в тялото.

Още по темата: 5 причини за пиете зелен чай

Зеленият чай е богат на витамини и антиоксиданти, които са незаменими за тялото, така че не се лишавайте от употребата на тази вълшебна напитка грижеща се за поддържането на отличната ви спортна форма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април