Най-доброто смути за трениращи

Всичко, от което имате нужда, само в една чаша
Най-доброто смути за трениращи

За всеки трениращ е важно организма му да се възстановява от тренировките и да си набавя веществата, които губи. Ето защо много треньори препоръчват хранителни добавки като мултивитамини например. Природата обаче е помислила и за това и ни е предоставила суперхраните. Те са много богати на вещества, които организма не може сам да синтезира или пък произвежда в малки, недостатъчни количества. На вниманието на всички активно спортуващи, а и на хората, които водят начин на живот, който им причинява стрес и загуба на полезните, незаменими вещества в организма – смути "Всичко-в-едно".

Необходими продукти:
½ чаена чаша ягоди
½ стрък ревен
1 шепа коприва
1 чаена лъжичка ленено семе
сокът от 1 портокал (може и грейпфрут)
½ чаена лъжичка мака на прах

1537967Thinkstock/Guliver

Смелете в блендер лененото семе и към него добавете всички останали компоненти. Смутито може да се пие по всяко време, но е чудесно вместо закуска или преди тренировка – ще ви даде сила и енергия.

Ягодите са богати на антиоксиданти и антоциани, които спомагат за изгарянето на натрупаните мазнини. Равенът подобрява храносмилането и тонизира мускулатурата на храносмилателните органи. Копривата е богата на ценни химични елементи, които борят умората и отпадналостта на организма. Лененото семе скъсява времето за възстановяване на мускулите след тренировка и засилва имунната система. Богато е на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалително действие. Портокалите и грейпфрутите са богати на витамин С, който играе важна роля в имунната система. Изсушен, коренът от мака е богат на калций, магнезий и желязо – химични елементи, задължителни за всеки, който води активен начин на живот.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май