Режимът на хранене на д-р Макдугъл

Забравете за думата "диета". Тук говорим за начин на живот
Режимът на хранене на д-р Макдугъл

Когато чуем думата "диета” първото нещо, което изниква в съзнанието ни са глад и лишения. Ако сте привърженици на строгите диети с безброй хранителни особености (някои, от които не особено полезни за здравето), то можете да пропуснете тази статия.

Но ако искате коренно да подобрите здравето си и като в резултат на това и начина, по който изглеждате, то следващите редове представляват много ценна информация.

1668515Pinterest

Накратко, режимът на д-р Джон Макдугъл позволява приемането само на храни от растителен произход и елиминира всички животински продукти от диетата ви. Мазнините пък се свеждат до минимум. За някои това би означавало пост и молитва. За други това се оказва животоспасяваща формула. Фактът, че не друг, а именно доктор е създател на този режим, е един от основните аргументи в защита на програмата на д-р Макдугъл. Медикът има зад гърба си десетки хиляди успешно излекувани случаи. Лекарят съветва също така режимът на хранене да бъде допълнен с физически упражнения. Не е задължително те да бъдат интензивни. Дори и минимално увеличение на физическата активност – като ходенето пеша или карането на колело вместо кола е напълно достатъчно според Макдугъл за положителната в дълготраен план промяна. 

1668517PinterestВ книгата си The Starch Solution известният доктор обяснява защо всички нерафинирани и пълнозърнести въглехидрати не са истинският враг. Напротив – те се оказват изключително полезни за нас. Книгата е базирана на последните открития, които разбиват митовете на диети като тези на Дюкан и Аткинс. Такива режими според Макдугъл не само не дават дълготрайни резултати, но и са изключително вредни за здравето. От друга страна, програмата на д-р Джон Макдугъл е лесна за приложение, не промотира дефицита на калории и гарантира резултати, базирани на многогодишните проучвания на лекаря.  

 

Ако нямате проблем с английския, можете да се запознаете по-отблизо с програмата на д-р Мактугъл от неговите You Tube видеа. В тях той много ясно и точно представя цялата информацията (която не винаги е в полза на фармацевтичните и хранителни индустрии, но може да се окаже решението за здрав и пълноценен живот). 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април