БиоМания 2011

Празник на биологичното земеделие у нас през октомври
БиоМания 2011

Тази мания не е нито от днес, нито от вчера. Всъщност, у нас интересът към биоземеделието се увеличи прогресивно през последните няколко години, въпреки трудностите, които съществуват пред реализацията му.

Така че провеждането на биопразник през октомври ни изглежда като едно съвсем логично следствие на събитията.

Зад организацията на БиоМания 2011 стоят общите усилия на Министерството на земеделието и храните и "Студио Златен Век" ЕООД.

Съвместната им инициатива ще стартира съвсем скоро - на 8 октомври (събота) в Сливен. В програмата са предвидени куп любопитни неща, между които демонстрации на производство на сирене и кашкавал, фотоизложба на редки местни породи домашни животни, както и много други.

В следващите дни биошоуто ще премине през Стара Загора, Пловдив, Чипровци и Бургас. А последната му спирка е столицата, където междувременно ще се вихрят един милион любопитни събития на природосъобразна тематика.

Организаторите обещават кулминацията на празника да се случи на 15 октомври. Тогава в столичния "Парк Заимов” ще се проведе изложение на различни български биопродукти. Посетителите ще получат уникалната възможност да дегустират разнообразни храни, както и да се включат в любопитни игри и състезания.

В крайна сметка, основната цел на биофеста е да покаже добри агроекологични земеделски практики, да спомогне обмяната на опит между земеделските стопани, както и да изложи биологични продукти от различни стопанства: плодове от традиционни овощни градини и храни от редки местни породи животни.

С две думи: октомври обещава да е интересен. Ние смятаме да се възползваме от него :)
А вие може да следите всички събития на страницата на "БиоМания 2011” в социалната мрежа Facebook, тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април