Овладейте досадната кашлица

С рецептите на учителя Петър Дънов
Овладейте досадната кашлица

Учителят Петър Дънов ни е оставил завета си както със своето слово, така и с натуралните билкови рецепти за всякакъв вид здравословни неразположения.

Според него няма по универсална аптека от Природата, защото тя е неизчерпаем източник, благодарение на който можем да получим енергия, отлично здраве и сили.

В сезона на настинките и вирусните инфекции е добре да имаме широк набор от природни средства, з ада можем бързо, лесно и ефективно да се справим с неразположенията още през първите часове на болестта.

Специалистите съветват да не избързвате със смъкването на температурата, освен ако тя не надвишава 38.3 и в същото време е наложително да не посягате безразборно към антибиотиците.

Най-доброто средство за справяне с подобен тип проблеми е да си останете вкъщи, да залагате на топлите напитки като чай, правете си компреси, инхалации, промивки на ноздрите и да спете колкото можете повече.

Сънят е най-добрия лечител, така че не пропускайте да пазите леглото за ден-два.

Ето как според Петър Дънов можете да овладеете досадната кашлица:

1596025Община Свищов

1. Вземете сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете във вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази смес 3 пъти дневно: сутрин, обед и вечер.

2.  Вземете една стиска троскот и го варете около 15 минути. Пийте от отварата по 1 чаена чаша - сутрин, обед и вечер. Тя е хранителна, а и от друга  страна  действа  и  лечебно. Успоредно с това си намажете гърлото със зехтин и вътрешно взимайте по малко от него.

3. Против кашлица също се препоръчва и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.

4. За силна кашлица вземете и настържете черна ряпа. След това я изцедете хубаво и всяка вечер ще изпивате по една чаена чашка.

5.  Ето една лесна и ефикасна рецепта: вземете мед, черен пипер, ленено семе и индийско орехче. Всичко това се счуква и смесва много добре. Взима се на всеки час по една чаена лъжичка.

6.  При кашлица си пригответе индийско орехче, мед и черен пипер. Стопете мед и счукайте индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте трите елемента, докато получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.

7. При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.

Източник: https://acapt.alle.bg/

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април