Няма трудни асани

Просто трябва да ги направите лесни :)
Няма трудни асани

Коя е за вас най-трудната поза в йога? Аха! Срамувате се да си признаете, а не бива. Като всяка програма (и ако я разглеждаме само от физическия ѝ аспект), и в тази има немалко сложни упражнения. Голяма част от тях изискват солидна доза подготовка, редовно и целенасочено практикуване.

Но, рано или късно, ще ги "преборите". Междувременно, мога да ви дам няколко изстрадани съвета по този параграф.

- Не се насилвайте. Давайте всичко от себе си в усвояването на асаната, но не прекалявайте. Стресът върху тялото и психиката няма да ви позволи да постигнете крайната си цел, а рискът от контузии ще е двойно по-голям. Това не означава, че при най-малкото чувство на неудобство трябва да се откажете. Напускайте зоната си на комфорт стъпка по стъпка, но никога на 100%. С времето тялото ви само ще усети и изпълни движението.

- Търсете вдъхновение от другите, не се състезавайте с тях. Може би в класа ви по йога има хора, които перфектно се справят със заемането на мечтаната от вас поза. Е, добре, де, радвайте им се, вместо да им завиждате. Бъдете сигурни, че са минали по същия път, по който вие се колебаете да тръгнете. Отдадеността, търпението, постоянството, както и личните им качества, са тези, благодарение на които са стигнали до края на изпитанието. И вие ще успеете. А в случай, че ви липсва йога вдъхновение, тук и тук са местата, на които ще го откриете.

- И не на последно място: забавлявайте се. Всичко, не само йога, става лесно, когато се прави с удоволствие, с усмивка и с добро настроение.

996620foter

Не знам дали ви помогнах, иска ми се. Но ще се радвам, ако се засечем във фейсбук, където можем да си говорим не само за трудностите върху фитнес шалтето, но и за много други неща.

Намасте ви за вниманието :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април