Любовта не е да искаш, а да даваш

Любовта не е да искаш, а да даваш

Любовта е да даваш, много да даваш! Дори и малко да имаш, да си готов да го дадеш на любимия, без да се замислиш, без да искаш нещо в замяна.

Любовта е да даваш от времето си, колкото и ценно да е то. Ако обичаш някого, ти искаш да прекарваш много от времето си с него, защото с него се чувстваш най-добре, най-хубаво.

Любимият е човекът, който прави дните ти по-красиви, затова отделяй от времето си за него, никога не го пренебрегвай!

1906678

Любовта е да даваш от вниманието си, да изслушваш любимия, когато ти разказва как е минал денят му, когато нещо му тежи, да си там, да го чуваш и да го подкрепяш.

Любовта е да подариш сърцето си, дори да знаеш, че то може да бъде разбито. Ако обичаш някого, дай му любовта си, показвай чувствата си, показвай му, че го обичаш и цениш с мили жестове, с думи, без думи. Дай му сърцето си, дай му душата си и ако той те обича, ще направи същото.

Любовта е да дадеш разбиране. Дори когато сте на различно мнение, дори когато ти е трудно, опитай се да разбереш любимия човек, бъди добър с него. Любовта е един голям компромис, който взаимно трябва да правите. Един ден ще отстъпиш ти, а другия – половинката.

Любовта е да дадеш прошка. Понякога, колкото и да се обичаме, можем да се нараним, да кажем нещо в гнева си, нещо, което не мислим, да сгрешим по някакъв начин. Въпреки това, ако обичаме силно, ние трябва да се научим да прощаваме. Защото никой не е безгрешен и понякога любимият човек може да направи грешка, а друг път ти може да сгрешиш. Но няма нищо по-хубаво от това да се извиним и да си простим искрено!

Любовта не е да искаш, а да даваш!

Ако направим нещо мило за любимия човек, не трябва да искаме и той да го направи веднага, не бива да искаме нещо в замяна. Когато той го почувства, просто ще го направи.

Не казвайте "Искам да ме обичаш!", "Искам да мислиш само за мен!", "Искам да ми направиш изненада!", "Искам да ми подариш сърцето си!"

Вместо това просто обичайте и се оставете да бъдете обичани. Ако сте с правилния човек, той ще направи всички тези неща, без да искате нищо от него.

Той просто ще ви дава, много ще ви дава!

ключови думи:
даване любов

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април