Любовта няма да оправи живота ви, спрете да очаквате това

Любовта няма да оправи живота ви, спрете да очаквате това

Разбираме защо всички искат любов. Защо всички прекарваме толкова много време, енергия, усилия и пари по срещи и да привлечем някой мъж. Защо всички мечтаем за "И заживели щастливо". Защо се натъжаваме при новината за годежа на някоя приятелка и плачем на почти всяка сватба. Защо шушукаме за разделите и заклеймяваме развода сякаш това е най-лошото нещо, което може да се случи на двама души. Защо избягваме реалността за нашите отношения и се крием зад постове за това колко сме горди с половинките си. 

1870042

Любовта е невероятен наркотик. Може да бъде наистина прекрасно да я намериш и да я даваш. Сякаш чувствате, че най-после сте открили тайната на щастието, че сте разбрали целта в живота си.

Всички искаме партньор. Някого, на когото може да се облегнем за подкрепа. Някого, когото да пишем +1. Някого, на когото можем да излеем цялата си душа. Някого, с когото да празнуваме постиженията си, големи и малки. Някого, с когото да правим секс.

Но любовта няма да поправи живота ви.

Може да направи нещата по-добри, особено в началото, когато откриете човека, за когото сте почти сигурни, че може да прекарате остатъка от живота си. Наистина любовта в първите етапи може да накара света да изглежда по-прекрасно място. Когато сте поразени от стрелата на Купидон, дразнещите задачки изведнъж не изглеждат толкова неприятни. Но увлечението не е вечно, дори при най-влюбените двойки на планетата. Знаем това, но въпреки това го забравяме отново и отново. Страстта в крайна сметка намалява, а когато това се случи, се заменя от комфорт, споделени преживявания и повече ценни спомени. Също така от спорове, ревност, изкушения, съмнения и умора. 

Любовта може да трае вечно, но не и ако очаквате тя да свърши цялата работа вместо вас. И ако отказвате да разберете любовните граници.

Любовта не променя цялата ви реалност. Не ви прави различен човек, не решава всичките ви проблеми, нито пък изтрива миналите ви грешки. Любовта не винаги е красива, може да бъде много отблъскваща и грозна. Тя не е универсално лекарство за емоционално отчаяние.

Искаме любовта да бъде по-велика от това, което е. Желаем да бъде тази трансцендентна сила, която ни обединява като човешки същества, дори да ни разделя. Искаме да излекува нашата болка. Искаме да пропие съществуването ни със смисъл. Но истината е, че Вие трябва да направите всичко това заради себе си.

Всички искаме любов и всички я заслужаваме. Но не трябва да очаквате целият ви свят да се промени магически, когато я намерите. Да, някои аспекти на живота ви ще станат по-прекрасни, когато откриете правилния партньор. Но любовта не винаги е отговорът. Понякога, отговорът е просто много работа. Или интроспекция и личностно израстване.

Животът, който водите, се определя от сбора на решенията, които правите. Някои от тези избори се отнасят до хората, които сте решили да обичате. Но много други нямат нищо общо с любовта.

Не живейте заради любовта. Любовта не е всичко, от което имате нужда. Имате други нужди и само вие може да знаете най-добре какви са. Затова погледнете в себе си и разберете какво искате от живота. След това отделете много време, енергия, усилия и финансови средства, за да може те да станат реалност.

Непременно намерете някого, когото да обичате. Просто не забравяйте и себе си и това, което се крие в сърцето и душата ви.

ключови думи:
живот оправяне

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април