Прикрийте умората с 3 трика при гримирането

С които ще изглеждате свежи!
Прикрийте умората с 3 трика при гримирането

Вероятно имате дни, в които се събуждате и сте изморени, недоспали и най-вече когато се погледнете в огледалото имате желанието да си сложите чувал на главата, защото умората ви личи.

За съжаление всички имаме такива моменти, в които не се чувствате особено красиви и имаме усещането, че целия свят вижда огромните сенки под очите ни.

Предлагам ви 3 лесни за изпълнение трика, с които ще възвърнете свежестта на лицето си, дори и да не се чувствате в топ форма.

Хидратирайте

1602218Thinkstock/Guliver

Най-лесният начин да се събуди кожата и да придобие свеж вид е да се хидратира вътрешно и външно. След събуждате изплакнете лицето си със студена вода. Не попивайте водата с кърпа, а оставете да попие. След около 10 минути отново изплакнете лицето със студена вода и повторете процедурата след още 10 минути. През това време стартирайте деня си с чаша студена вода и непосредствено след това с чаена чаша топла вода. Общото количество студена и топла вода сутринта трябва да ви е в рамките на 660 милилитра.

Направете си маска за лице с кисело мляко. Изплакнете и в случай, че кожата ви е суха нанесете около очите и на лицето натурално масло от кокос или кайсия.

Тъмните кръгове под очите

1602216Thinkstock/Guliver

След като сте нанесли натуралното масло върху кожата си използвайте комбинация от два вида коректора, които е препоръчително да са натурална основа. Можете да ги закупите в магазините органични и био продукти. Започнете с нанасянето на бледорозовия коректор за коригиране на лилало-зеления цвят на кръговете си, след което заложете на обичайния близък до кожата ви телесен цвят коректор.

Необходимо е да нанасяте и двата вида коректора изключително пестеливо и с леки потупвания. Нанесете след това спирала за очи и не слагайте сенки! Можете единствено да нанесете руж на скулите и съвсем малко от същия цвят на клепачите.

Подпухнали очи

Най-добрата рецепта за подпухнали очи са студените компреси. Можете да използвате чаени лъжици за целта, кръгчета краставица, но също така е студени памуци напоени с вода и престояли за известно време във фризера. Нанесете двата вида коректор, но на финала сложете в основата на окото телесен цвят сенки, които да са с един топ по-светли от коректора, който сте нанесли около очите. Не е препоръчително да слагате грим. Евентуално можете да нанесете очна линия или молив около очния контур.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април