3 тенис упражнения, с които да оформите вашите крака и седалище

3 тенис упражнения, с които да оформите вашите крака и седалище

 

 

Няма никакво съмнение, че тениса е един от най-натоварващите индивидуални спортове на планетата. Мачовете на професионално ниво някои пъти продължават по няколко часа, което е истинско изпитание за тялото. Но това е и една от причините тенисистите и тенисистките да имат такива стегнати тела с почти никакви мазнини по тях. И освен самите тенис срещи, които са толкова изтощителни и натоварващи, тайната на издръжливостта и отличната спортна форма на тенисистите се крие в техните тренировки. Затова днес ще се спрем на 5 страхотни упражнения от света на тениса и по-специално такива, които ще ви помогат да оформите вашите крака и задни части.

1. Частичен Клек С Дъмбели

Тази вариация на традиционния клек е страхотно упражнение за заякване на бедрата и квадрицепсите. Идеята е да хванете по един дъмбел във всяка ръка и да започнете да се спускате бавно, като държите гърба изправен. Дълбочината на клека трябва да е около 60 до 90 градуса или с други думи, не клякайте прекалено дълбоко и направете няколко серии от по 8 до 15 повторения. 

Клековете са ключово движение за всеки тенисист и са особено пълзотворни за жените, тъй като оформят бедрата и седалището по страхотен начин. Нека не забравяме, че една от най-атрактивните тенисистки, канадката Южени Бушар често практикува клекове, дори когато е на плажа. И освен в тениса, клековете са традиционна част от редица фитнес програми, както за мъже така и за жени.

2. Напади

За нападите може да се каже, че са нещо, като малкия брат на клека. Те са страхотен начин да покачите силата в долната част на тялото си, както и разбира се да оформите намиращите се там мускули. Логично, най-елитните тенисисти и тенисистки, като Петра Квитова например, за която обаче нямаше как да се заложи на Ролан Гарос 2019 поради контузия. За нуждите на тенис играчите обаче нападите се правят по малко по-различен начин.

Движението започва с нормален напад напред, като след това правите нападат напред с единия крак под 45-градусов ъгъл, а после повтаряте с другия. След предните напади продължавате с отпади или "задни напади", като отново ъгъла на водещия крак е 45 градуса. Ако пък искате да се доближите максимално до това, което правят тенисистите можете да завършите това упражнение с преплетени напади, при които единия крак минава зад другия, като при самото клякане крата ви са почти паралелно един с друг. Направете няколко серии от по 4 до 6 повторение на всеки крак.

 

3. Странично Ходене С Ластик

Това е още едно невероятно упражнение, което ще покачи силата във вашите бедра и коремни мускули. Упражненията с ластик са толкова важни в света на тениса, като професионалните тенис играчи, включително и жените, като една от най-добрите на корта Мария Шарапова, тренират с ластици. Страничното ходене с ластик пък е идеален вид упражнение за нуждите на един тенис играч.

Самото упражнение започва, като си сложите ластик, който да обхване вашите глезени, започвайки с по-лек ластик. След това леко приклякате и започвате да се движите настрани, като стъпвате първо с единия крак и след това придвижвате и другия си крак до този, който води движението. Също така трябва да държите главата си изправена, тоест да не гледате в земята и да се стараете да сте с изправен гръбначен стълб. Направете няколко сериите, като правите от 10 до 15 повторения в една посока и 10 до 15 в противоположната.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април