Гладът за сладко е знак за недостиг на минерали

Осигурете си ги!
Гладът за сладко е знак за недостиг на минерали

Гладът за сладко често е знак за недостиг на минерали, така че преди да посегнете към поредната вафла, торта, пастичка или парче шоколад открийте от какви липси страдате.

Набавянето на важните за организма микроелементи ще ви гарантира доброто здраве.

Прочетете още по темата: Фъстъците намаляват глада ви за сладко

Например жаждата за шоколад може да е сигнал, че тялото се нуждае от броколи, смятат британски учени. Според тях силния глад за сладко е сигурен знак, че сте загубили важни хранителни вещества.

1639797Thinkstock/Guliver

Един от тези важни минерали е хромът, който е необходим на тялото за постигането на баланс на кръвната захар. Така че, следващият път когато имате желание за сладко лакомство – заложете на броколи и зелен грах, които са отлични естествени източници на хром.

Още по темата: Грешките, които ви карат да пълнеете

Гладът за шоколад може да означава липса на магнезий. Магнезият противодейства на възпалението и намалява чувствително вътрешната тревожност и нервност. Него можете да си набавите с ядки, картофи, морска храна, фурми и т.н.

Още по темата: Сурови бонбони за малки и големи

Жаждата за прекомерна употреба на сол е сигнал, че може да ви липсва натрий. Но вместо да залагате на солените чипсове пълни с химикали, както и солените ядки спокойно можете да си набавите този минерал с моркови и целина. Така по естествен начин ще регулирате кръвното налягане и баланса на течностите в организма.

Още по темата: Хранете се правилно, за да спите добре 

Копнежът за тестени изделия или по-точно казано за бял хляб е знак, че тялото ви най-вероятно се нуждае от аминокиселината триптофан, който е важен за здравия и пълноценен сън. Него можете да си набавите с един банан или шепа орехи на ден.

Преодолейте глада си към сладкото

Наркотик ли е захарта за вас?

5 натурални начина да стабилизирате кръвната си захар

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април