Да нарежем тиквата. Безопасно

И да я изядем после, с най-голяма наслада
Да нарежем тиквата. Безопасно
inm

Обожавам тиква! Не е случайно, че тумбестата госпожица редовно присъства в есенното ми меню. Нямам никакви претенции относно консумирането ѝ – мога да я хапвам по всяко време на денонощието. Но нарязването ѝ често ми коства сериозни трудности и си е наистина голямо предизвикателство.

A ако и вие срещате проблеми в изпълнението на тази задача, моля преминете към следващите бързи инструкции:

1) Най-доброто, което може да направите в случая, е винаги да ползвате остър нож при обработката на вкусния плодов зеленчук. Така не само ще ви бъде по-лесно, ами ще стане и доста по-бързо. Колкото по-остър е приборът ви, толкова по-малък натиск ще оказвате върху тиквата, нали разбирате...

2) "Циментирайте" дъската си за рязане. Е, не буквално, де =) Идеята е просто да направите така, че тя да не се мърда наляво-надясно и да възпрепятства работата ви. За целта, може да сложите под нея гумена подложка или... леко влажна хавлиена кърпа. И готово!

686206inm

3) Бъдете внимателни и фокусирани, за да не се порежете. Най-големите кухненски драми, като цяло, стават, когато човек е разсеян. Действайте бавно – тиквата няма да ви избяга.

4) Започнете разрязването ѝ, като отстраните първо или "главата", или "дупето" ѝ – така ще направите една от повърхностите ѝ по-гладка и стабилна.

5) При добра възможност, "омилостивявайте" тиквата, като я сварявате за половин час, раздробена на по-едри парчета.

Ми, толкова съвети от мен. Вие имате ли проблем с обработката на жълто-оранжевия продукт? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април