Кедровите ядки те правят по-малко гладен!

Кедровите ядки те правят по-малко гладен!

Знаете ли, че кедровите ядки те правят по-малко гладен? Ако отговорът е "Не", то обезателно прочетете статията!

Въпреки малкия си размер тези ядки имат огромно въздействие върху здравето и телесното тегло!

Кедровите ядки са ядливите семена на особен вид иглолистни дървета. Оценяват се с уникалните си вкусови качества, благодарение на които са поставени на пиедестал от кулинарите в цял свят. Известни са също така и със съдържанието си на протеини, мазнини и мастноразтворимите витамини Е, F, А и В1, В2, В3. Богати са на важните калий, магнезий, желязо, фосфор, цинк, йод и други минерали. В 100 грама кедрови ядки се съдържат около 30 грама протеин, което ги поставя на челно място по съдържание на протеин сред семената.

Американски учени установили, че кедровите ядки играят изключително голяма роля за телесното тегло. Те притежават свойството да влияят върху нивото на холецистокинин /ССК/ пептиден хормон в организма, който поддава сигнал на мозъка, че сме сити.

Учените поставили на тест 18 жени с наднормено тегло да изпият хранителни добавки с кедрово олио или зехтин. Непосредствено след това дамите получили по порция богата на въглехидрати, като получили заданието да опишат усещанията си за ситост по време на хранене. След проведения тест учените анализирали нивото на хормоните регулиращи апетита в организма на всички участнички. Установили, че жените пили таблетки с олио от кедрови ядки имат по-високо ниво на ССК и са били сити с по-малко количество храна, за разлика от жените употребили таблетки със зехтин.

ССК влияе не само на усещането за ситост, но също така и пречи за изпразването на стомаха, което ви държи сити по-дълго време.


Препоръчителни са, тъй като: 


- влияят благотворно върху процесите на растеж на организма
- участват в обмяната на веществата
- стимулират усвояването и разграждането на мазнините и протеините
- оказват отличен ефект върху сърдечно-съдовата, храносмилателната, ендокринната и нервна система
- положително е въздействието им върху мъжката потентност
- стимулират дейността на мускулите и подобряват функционирането на черния дроб


Кедровите ядки са силен алерген поради високото си съдържание на протеини! Поради високата си калоричност те трябва да бъдат консумирани в ограничени количества. Експертите съветват да се ядат в комбинация с други храни и не трябва да надвишавате 30 грама на ден.



източник: https://mabra.com/noten-som-gor-dig-mindre-hungrig/

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април