Кашуто подобрява здравето на сърцето

В тези ядки няма холестерол
Кашуто подобрява здравето на сърцето

В края на лятото трябва да подготвим организма си за есента и тежката зима. За целта е необходимо да подсилим имунната си система и така да избегнем настинките и вирусите в студените дни. Това може да стане чрез различни храни, които да включим в менюто си, например ядки. 

Кашуто е дърво, което произхожда от рода Anacardiaceae. Отглежда се предимно в Бразилия, Мозамбик, Танзания, Кения и Индия. Много хора го консумират заради полезните му свойства.

В 100 грама индийски фъстък, както го наричат още, има 553 калории, 44 грама мазнини, от които 8 ненаситени, същото полиненаситени и 24 мононенаситени. Това количество съдържа още 12 мг натрий, 660 мг калий, 30 гр въглехидрати и 6 гр захар. В този вид ядки няма холестерол, затова се препоръчват в много диетични режими. 

Ето кои са основните ползи на кашуто за здравето:1. Грижи се за сърцетоПроучване на Националният център по биотехнологична информация на САЩ показва, че кашуто е полезно за здравето на сърцето.

Консумацията на ядките влияе положително върху оксидативния стрес, възпалението и съдовата реактивност. Освен това те намаляват количеството на лошия холестерол (LDL) в тялото. 

През 2003 г. американската Администрация по храните и лекарствата препоръчва приемането на кашу един път на ден при хора на диети с ниско съдържание на мазнини. По този начин хората могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Все пак консумацията на ядките не трябва да надвишава четири порции седмично тъй като те са калорийни. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април