Есен в дома

Практични идеи за повече настроение
Есен в дома

Внесете стил, цвят и топлина в дома си, за да бъде есента и зимата значително по-приветлива за вас.

С няколко лесни трика ще можете да постигнете ефект, който ще ви носи уют, комфорт и в същото време ще гали сетивата ви.

Предлагам ви няколко лесно изпълними идеи, с които ще постигнете всичко това без да ви се налага да чупите спестовната си касичка.

За повече топлина
Няма нищо по прекрасно от стая пълна с топлина идваща от цветовете. Заложете на дребните детайли. С оранжево, жълто и кафяво и ще постигнете невероятно въздействие. Снабдете се с възглавници в тези цветове или заложете на декорация от сухи цветя, вази или други дребни орнаменти, отново в тази цветова гама. Въздействието ще е повече от невероятно, особено когато е мрачно и тъмно навън.

1576075Thinkstock/Guliver

Изящни свещи
Изключително лесно и удобно е да промените интериора в дома си с чаени свещи, свещници и всякакъв вид комбинации, в които има и свещи.

За целта не са ви необходими сериозни средства, а огромна доза фантазия. Например можете да използвате клонки, есенни листа, шишарки, но също така ако искате украсата да е по-трайна можете да използвате и изкуствени клонки и цветя.

1576078Thinkstock/Guliver

Старите буркани в помощ на интериора
Най-разумният и прекрасен начин да използвате непотребните стари буркани от сладко, мед или шоколад е, ако им дадете втори шанс за живот като ги превърнете в прекрасен свещник.

Бурканът трябва да е идеално измит до блясък. След което го напълнете с мъниста, сушени клонки, изкуствени мъниста, цветя или плодове. Напълнете го до горе с вода и пуснете една чаена ароматна свещичка вътре в него. Запалете я и се наслаждавайте на естествената светлина от огъня.

1576099Thinkstock/Guliver

Внедрете в интериора на дома си чашите, които са останали по единични бройки, защото останалите са например счупени!

По този начин ще получите в различен размер чаени свещи и в същото време ще спестите пари. В случай, че имате малки деца ги помолете да декорират малките чаши с апликации направени от тях самите - така те ще се чувстват съпричастни в промяната на дома и ще са щастливи от постигнатите крайни резултати.

1576076Thinkstock/Guliver

Не забравяйте, че удачен начин за декориране на дома може да се постигне и със сезонните плодовете, които купувате. Например в плетен панер сложете красива цветна салфетка или кърпа, върху която разположете ябълки, круши, малки тикви или кестени. Довършете украсата с изкуствени клонки, цветя и шишарки.

По този начин ще е изключително забавно за всички от семейството сами да си взимат желания плод от фруктиерата.
Хем красиво, хем полезно - какво друго може да желае човек?!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април