Домашен крем срещу разширени вени

Домашен крем срещу разширени вени

Народната медицина отдавна използва напълно натурални средства за облекчаване на най-различни здравословни проблеми и неразположения.
 
Предлагам ви прекрасно и ефективно средство срещу разширени вени от тефтера на баба. Облекчава неприятната болка и тежест в краката, както и намалява значително възпалението. Не изисква големи усилия за приготвянето му, а в същото време може да облекчи чувствително състоянието ви на дискомфорт. Нуждаете се единствно от пресен невен, свинска мас, добро настроение и вътрешната нагласа, че ще изработите чудодеен крем с невероятни ползи за краката ви.


Необходими съставки за крема от невена:

4  шепи пресни цветове невен се почистват, измиват и се слагат в 500 грама затоплена свинска мас, на водна баня да се варят около 15-20 минути. Оставя се сместа да престои в рамките на една нощ. На другият ден се затопля, прецежда се през през тензух или ленено парче плат, а може и през цедка, която не е метална. Налива се в стъклени бурканчета, които се съхраняват в хладилник.

От тази смес се намазват краката сутрин и вечер, а при възпаления се мажат 2 - 3 пъти дневно докато се успокоят. Кремът е подходящ за ползване и от бременни, тъй като не съдържа вредни за нея или бебето съставки.

Логично е да си засадите невен в голяма саксия, от която редовно да си берете при нужда, тъй като  тази прекрасна билка за здраве присъства в по-голямата част от бабините рецепти .

Имайте предвид, че за пълното облекчаване на състоянието е необходимо да включите всяка сутрин дихателни и физически упражнения, с които ще подобрите циркулацията на кръвта. освен това масажите и контрастните душове могат значително да подобрят състоянието ви. Погрижете се да се освободите от излишните килограми, както и от натрупания целулит!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април