Намалете с 20% риска от депресия

С правилната диета!
Намалете с 20% риска от депресия

Искате ли да се радвате на отлично настроение и да не страдате от депресии, то обезателно трябва да се погрижите диетата ви да съдържа правилните за това храни.

Имайки се предвид, че депресията, апатията и лошото настроение съпътстват есенно-зимния сезон трябва да се вземат необходимите мерки на време, за да се чувствате в отлична кондиция и да не страдате от психически неразположения.

Преди да се насочим към обсъждане на менюто е важно да се отбележим, че редовните спортни занимания ще ви предпазват трайно от липсата на настроение и депресия. Причината се крие във факта, че благодарение на физическите натоварвания ще поддържате отличен метаболизъм, ще снабдявате с достатъчно кислород тялото, а и ще се радвате на отлична телесна температура, тъй като ще подобрите кръвообращението.

1584977Thinkstock/Guliver


Ново изследване поместено в списанието Epidemiology & Health твърди, че най-добрата превенция срещу изпадане в депресивни състояния е употребата на риба, сардини и морски дарове. В комбинация с тях включването на спирулина, хлорела и келп в ежедневното ви меню през есента и зимата ще носят многобройни ползи за здравето, които ще ви предпазват от всякакъв вид неразположения.

Учените твърдят, че ако искате наистина да се чувствате в отлична форма и добро настроение е да изберете мазна риба, която да комбинирате с огромно количество свежи сезонни зеленчуци и плодове.

Според проведените изследвания, жените, които редовно консумирали риба и морски дарове, са имали 16% по-нисък риск от изпадане в депресивни състояния, а при мъжете 20% в сравнение с хората, които ядат по-малко или изобщо не употребяват риба и морски дарове.

Резултатите от статистиката е доста интересна и с факта, че според учените резултатите от това изследване се дължат преди всичко на омега-3 мастни киселини съдържащи се в рибата и морските дарове. Съществуват достатъчно доказателства, че омега-3 се отразява на мозъка по начини, които да променят нивата на допамин и серотонин като и двете са невротрасмитери.

Авторът на проучването д-р Dongfeng Zhang твърде, че рибата и морските дарове предоставят висококачествени протеини, витамини и минерали, които имат защитна функция на мозъка и съответно значително намалява вероятността от възникване на депресивни състояния.

Благодарение на резултатите от това и редица други изследвания учените смятат, че морските дарове и рибата спокойно могат да се съревновават с храните носещи щастие и удовлетворение като кайсии,кисело мляко, орехи и шоколад.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април