Извайте мускули с храна

Тренировките са основата и съчетани с правилно ядене ще ви докарат желания релеф
Извайте мускули с храна

Кардио, тежести, упражнения за сила... правите всичко това, но мускулите ви все още не са изваяни по начина, по който желаете. Не, не спирайте с тренировките, а просто включете някои продукти в хранителния си режим. Мускулите се нуждаят от конкретни съставки, за да растат и да се оформят. Какво ви липсва?

Витамин С

Той е отговорен за здравината на кръвоносните съдове, които снабдяват мускулите ви с кислород. Колкото повече витамин С поемате, толкова по-ефективно ще работят мускулите ви и толкова по-бързо ще се възстановяват по време на и след тренировка. Това ще им помогне да растат, ще помогне за увеличаване на мускулния тонус.

Храни с високо съдържание на витамин С: чушки, киви, тъмни листни зеленчуци, портокали и ягоди. 

Калций

Калцият е от жизненоважно значение за поддържане на силни здрави кости и мускули. При упражнения мускулите ви се свиват, което им помага да растат. Без калций, тялото ви няма да издържи на натоварването и мускулите ви трудно ще се борят с изтощението.

Храни с високо съдържание на калций: сирене, мляко, броколи и бадеми.

Витамин D

Той е от съществено значение за мускулната контракция, сила, функция и растеж. Ако искате да извлечете максимума от вашата тренировка, уверете се, че сте включили храни, богати на витамин D в диетата си.

Храни с високо съдържание на витамин D: мазна риба като скумрия, сьомга, сардини и яйца.

Протеини

Протеинът е от ключово значение за изграждането на мускулите. Той е перфектната храна след тренировка, тъй като помага за възстановяването им.

Може да го намерите в мазната риба, не мазно месо като пуешко или говеждо, тофу, сирене и яйца.

Фитнес факт: колкото повече мускулна маса има тялото ви, толкова повече калории ще изгаряте при ежедневните си дейности и спорт. Това ще ви помогне да изгаряте мазнините по-ефективно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април