3 причини да качвате килограми от обезмасленото кисело мляко

Заложете на истинското!
3 причини да качвате килограми от обезмасленото кисело мляко

Преди години си спомням манията на мнозина, които искаха да поддържат слаба и стройна фигура да употребяват обезмаслено кисело мляко и извара. Резултат от тези усилия нямаше, особено при тези, които и не правиха особени усилия да тренират и цялостно да преразгледат начина си на хранене.

Сега съществуват все повече доказателства от проведени изследвания, че пълномаслените млечни продукти могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло.

В случай, че все пак сте сред почитателите на обезмаслените млечни продукти, вижте защо, вместо да отслабвате, качвате излишни килограми.

1639397Thinkstock/Guliver

Мазнините ви поддържат слаби

Може да ви изглежда доста нелогично, но е истина според изследователите, че високото съдържание на мазнини в млечните продукти ви поддържат в по-слаба форма, отколкото тези които са нискомаслени.

Прочетете още по темата: Отслабването с правилното сирене е възможно

Учените от University's Friedman School of Nutrition Science & Policy анализирали 16 вече публикувани изследвания върху млечната мазнина и затлъстяването. В 11 от тези проучвания, хората които са се хранили с пълномаслено натурално кисело мляко и извара са употребявали значително по-малко количество млечни  продукти и прогресивно отслабвали за разлика от хората, които залагали на нискомаслените млечни продукти. Именно втората група хора изяждали по-голямо количество млечни продукти и не можели да се освободят от излишните килограми.

Според учените причините са няколко:

- Първата е, че някои мастни киселини съдържащи се в млечната мазнина  имат способността да засилват обмяната на веществата или по-скоро съществува взаимодействие между млечната мазнина и бактериите в червата.

Прочетете още по темата: Искате ли да отслабнете?

- Като втора причина учените посочват, че с избора на пълномаслено мляко и млечни продукти, вероятността да залитнете по сладки храни като кифли, понички или други въглехидратни наслади е изключително минимална, тъй като мазнината ви кара да се чувствате сити. За разлика от обезмасленото мляко, което почти веднага след употреба, имате желание да си набавите малко калории и енергия от бързи въглехидрати.

Прочетете още по темата: 7 здравословни ползи от сиренето

- И като трета последна причина, учените изтъкват, че за отслабването е важно не само качеството на погълнатата храна, но и нейното количество. Така че, за да постигнете истинско отслабване е по-добре да заложите на пълномаслени продукти, които да си позволявате максимум 2 пъти седмично в малко количество, отколкото всеки ден вда употребявате в голямо количество млечни продукти, но обезмаслени!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април