3 съвета за бляскава визия

С които ще се почувствате добре!
3 съвета за бляскава визия

Предлагаме ви три съвета от DIY, с които можете да изглеждате така, сякаш сияете от здраве. Така че, забравете за скъпите спа процедури, маски за лице и процедури на цялото тяло.

Ето как да постигнете сияещо тяло само за няколко минути на ден.

СТЪПКА 1

Масажирайте си скалпа. Подобрявайки кръвообращението вие поддържате косата си здрава. Масажът на скалпа допринася за стимулирането на важни клетъчни функции като абсорбиране на хранителни вещества и освобождаване от отпадъчни такива - например въглеродния двуокис. В къщи можете да пробвате следното: докато се сапунисвате, масажирайте центъра на скалпа с върховете на пръстите. Продължете 3-5 минути и се изплакнете.

СТЪПКА 2

Масажирайте с пръсти следните точки на лицето:

1627589Joshua Petska

Според Китайската народна медицина масажирането на определени точки на лицето могат да стимулират важни функции на тялото и да спомогнат за добиване на сияйна кожа. Упражнявайки натиск върху мускулите на лицето ги стимулира да се свиват и отпускат, раздвижвайки циркулацията на кръвта. С върховете на пръстите масажирайте точките от 1 до 12, спазвайки реда им. Натискайте леко и задържайте до 30 секунди на точка. Правете го колкото пъти искате дневно или непосредствено преди лягане. ако нямате време, концентрирайте се върху точка 9 - тя е с най-комплексен ефект на действие.

СТЪПКА 3

Изчетквайте цялото си тяло със суха четка. Кожата под врата ви също се нуждае от любов. Ако четкате цялото си тяло със суха четка един път дневно, положителната разлика за циркулацията на кръвта ще е огромна.  Нужната четка е много евтина и се намира почти във всеки бояджийски или железарски  магазин. Преди лягане, вземете сухата четка и започнете от пръстите на краката и работете нагоре по тялото, с дълги прави движения по посока на сърцето, без да натискате много. Всяко движение да бъде около 2 секунди - ще ви трябват четири движения на всяка част от тялото. Не четкайте деколтето, врата и лицето - кожата там е твърде нежна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април