Есен в дома

Практични идеи за повече настроение
Есен в дома

Внесете стил, цвят и топлина в дома си, за да бъде есента и зимата значително по-приветлива за вас.

С няколко лесни трика ще можете да постигнете ефект, който ще ви носи уют, комфорт и в същото време ще гали сетивата ви.

Предлагам ви няколко лесно изпълними идеи, с които ще постигнете всичко това без да ви се налага да чупите спестовната си касичка.

За повече топлина
Няма нищо по прекрасно от стая пълна с топлина идваща от цветовете. Заложете на дребните детайли. С оранжево, жълто и кафяво и ще постигнете невероятно въздействие. Снабдете се с възглавници в тези цветове или заложете на декорация от сухи цветя, вази или други дребни орнаменти, отново в тази цветова гама. Въздействието ще е повече от невероятно, особено когато е мрачно и тъмно навън.

1576075Thinkstock/Guliver

Изящни свещи
Изключително лесно и удобно е да промените интериора в дома си с чаени свещи, свещници и всякакъв вид комбинации, в които има и свещи.

За целта не са ви необходими сериозни средства, а огромна доза фантазия. Например можете да използвате клонки, есенни листа, шишарки, но също така ако искате украсата да е по-трайна можете да използвате и изкуствени клонки и цветя.

1576078Thinkstock/Guliver

Старите буркани в помощ на интериора
Най-разумният и прекрасен начин да използвате непотребните стари буркани от сладко, мед или шоколад е, ако им дадете втори шанс за живот като ги превърнете в прекрасен свещник.

Бурканът трябва да е идеално измит до блясък. След което го напълнете с мъниста, сушени клонки, изкуствени мъниста, цветя или плодове. Напълнете го до горе с вода и пуснете една чаена ароматна свещичка вътре в него. Запалете я и се наслаждавайте на естествената светлина от огъня.

1576099Thinkstock/Guliver

Внедрете в интериора на дома си чашите, които са останали по единични бройки, защото останалите са например счупени!

По този начин ще получите в различен размер чаени свещи и в същото време ще спестите пари. В случай, че имате малки деца ги помолете да декорират малките чаши с апликации направени от тях самите - така те ще се чувстват съпричастни в промяната на дома и ще са щастливи от постигнатите крайни резултати.

1576076Thinkstock/Guliver

Не забравяйте, че удачен начин за декориране на дома може да се постигне и със сезонните плодовете, които купувате. Например в плетен панер сложете красива цветна салфетка или кърпа, върху която разположете ябълки, круши, малки тикви или кестени. Довършете украсата с изкуствени клонки, цветя и шишарки.

По този начин ще е изключително забавно за всички от семейството сами да си взимат желания плод от фруктиерата.
Хем красиво, хем полезно - какво друго може да желае човек?!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август