10 незаменими приложения на кокосовото масло

То е безценен помощник за опазване на здравето и красотата ви
10 незаменими приложения на кокосовото масло

Един от най-използваните био продукти в момента е кокосовото масло (олио). Масово, то се употребява от вегани/вегетарианци и хора, които искат да се хранят здравословно, за готвене. Но кокосовото масло има много по-широка употреба и в домашни условия.

Измиване на лице

Намокрете с гладка вода парченце кокосово масло (ако е замразено) и го потъркайте в кожата на лицето си. Оставете да попие без да отмивате. Тази процедура замества напълно поставянето на хидратиращи продукти върху кожата.

Балсам за устни

Поставете парченце кокосово масло в малка кутийка и го носете със себе си. То се нанася като всеки друг балсам за устни – потопете пръст в кутийката и поставете на устните си. Държи ги меки, здрави и хидратирани през целия ден.

Стъпала

Кокосовото масло е идеално за хората със загрубели и нацепени пети. Намажете стъпалата си преди сън и поставете след няколко минути чорапи, за да не попие в чаршафите. На сутринта краката ви ще са меки и гладки.

Крем за ръце

Намажете ръцете и пръстите си с малко кокосово масло. Оставете да попие и след това забършете ръцете си с мека кърпа. Внимавайте да не докосвате телефони, лаптоп и други ценни електроуреди, докато сте омазнени.

Бръснене

Кокосовото масло е перфектно при бръснене, защото хидратира прекрасно кожата. След като използвате бръсначката, намажете третираното място с него.

Премахване на грим

Разтопете кокосово масло, или директно го използвайте втечнено под формата на олио за премахване на грима. Сложете на тампон памук и почистете макияжа.

Здравословен тен

Ако сте прекалили със слънцето и нямате никакви продукти за след плаж, намажете тялото си с коковосо олио. Веднага е успокои кожата.

Дезодорант

Прочетете какво съдържа дезодоранта ви и ще бъдете ужасени. Нанесете малко кокосово масло в областта на подмишниците и изчакайте да попие. Направете го 10 минути преди да се облечете и гримирате, за да има достатъчно време да се абсорбира от кожата.

Венци

Ако имате кървящи венци, лесно може да ги стегнете като поставите кокосово масло на пръста си и разтъркате венците в устата. Повторете 2 пъти на ден и след няколко дни ще забележите резултат.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември