Плуването като най-добрия спорт

Ето няколко положителни аргумента, които ще ни подтикнат да скочим в басейна
Плуването като най-добрия спорт

Ако до сега не сте попаднали на правилната тренировка, може би не сте опитвали плуване. А ако не сте сигурни относно този спорт, то ето няколко аргумента, които да ви накарат да скочите в басейна преди лятото да е дошло.

·      Водата има успокояващо действие

Водата винаги е била символ на чистота и прераждане. Проучванията го доказват – според учените досегът до течната субстанция има мощно въздействие върху мозъка. Времето, прекарано около вода може да се сравни с медитация – то позволява на мозъка да се отърси от всекидневните проблеми и да забави непрестанния поток на мисли.

·      Плуването има ниско-натоварващо въздействие

За разлика от тичането, плуването е вид кардио, който няма да натовари костите и ставите ви. Това прави водния спорт подходящ за хора от различни възрастови групи и с различно телосложение. Затова и плуването е подходящо за по-възрастните хора и тези с артрит. 

·      Дава шанс да прекарате време сред природата

Ако имате късмета да живеете в близост до морето или океана, то възползвайте се от възможността да прекарвате редовно време във водата. Можете дори да опитате и друг вид спорт във вода като гмуркане или сърф. Постепенно може да се зароди нова спортна страст.

·      Плуването изгражда издръжливост и бързина

Въпреки факта, че плуването е ниско интензивен спорт, не подценявайте резултатите, които ще получите от редовно практикуване на този спорт. Плуването е особено благоприятно за правенето на мускули. Ако се съмнявате, само вижте снимка на някой професионален плувец.

·      Заздравява белите дробове

Проучванията потвърждават връзката между белодробното здраве и плуването. Пълноценно работещите бели дробове довеждат до подобряване функцията на всички органи и увеличават имунитета.    

1669570Getty Images 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември