Защо жените изневеряват?

Въпрос с много отговори
Защо жените изневеряват?

Защо има жени, които изневеряват?

Едва ли има еднозначен отговор на този въпрос, особено ако разглеждаме въпроса от емоционална и психологическа гледна точка.

Мнозина от вас ще отговорят, че причините са същите, както и при мъжете, но винаги има нюанси, които не можем да пренебрегнем, защото жените са доста по-сложни същества на чисто емоционално ниво от мъжете.

Психолозите са на мнение, че не всяка изневерила жена може да има логично обяснение на въпроса какво я е подтикнало към подобно действие. Напротив, тя като че ли ще започне да говори за усещанията и чувствата, които изпитва или не изпитва към досегашната си половинка.

1612138Thinkstock/Guliver

Според специалистите на първо място, дори и да е на подсъзнателно ниво жените, които изневеряват търсят онова, което не получават вкъщи. А именно романтика, приключение, адреналин, страст и силни чувства, за които съзнават, че са доста опасни.

Удовлетворението е нещо илюзорно, защото получаването на всички тези неща е за кратък период от време и според специалистите – дамите впоследствие се разочароват и от новата така прекрасна връзка в началото.

Семейният терапевт Уинифред Райли споделя от своята практика редица случаи, в които жените са доверявали с него:

”Чувствах се самотна и не достатъчно подкрепяна от партньора си. Като че ли ме приемаше за даденост от един момент нататък. Все по-рядко ме забелязваше с какво съм облечена и какъв е цвета на косата ми.”

Според семейният терапевт Райли жените имат нужда да се чувстват желани и секси, точно както мъжете, но в доста ситуации мъжете изневеряват заради новото, а не толкова от това което не получават вкъщи.

Разбира се има и дами, които не се нуждаят от запълване на емоционална празнота, а от разнообразие, което е по-скоро типично за мъжете. В този случай, те пристрастяват към адреналина, новото и различното.

Редица експерти са на мнение, че рядко с изневярата се пораждат силни, дълбоки и емоционални връзки с любовника. Подобен род връзки в по-голям процент са обречени на провал, тъй като в даден момент изплуват редица други по-важни въпроси, които са решаващи за изневерилата жена.

Статистиката сочи, че след изневяра 36% от жените в последствие се чувстват по-щастливи и удовлетворени при завръщането си към брачния партньор.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември